KOU 3Παρουσία πλήθους κόσμου, εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, καλλιτεχνών και δημοσιογράφων, πραγματοποιήθηκε η 32ηαπονομή των δημοσιογραφικών βραβείων του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας «Αθανασίου Βασ. Μπότση» την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016, στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.


Τα βραβεία αυτά, που αποτελούν τη μεγαλύτερη τιμητική διάκριση για τους δημοσιογράφους, απονέμονται σε αυτούς που διακρίνονται για το έργο και το ήθος τους. Φέτος μεταξύ των τιμηθέντων ήταν και ο Κωνσταντίνος Καλύβας, εκδότης της εφημερίδος «Γορτυνία».
Στον κ.Καλύβα απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο της ΕΔΙΠΤ κ. Μιχάλη Σαββάκη, το βραβείο «Βλάσης Σωκρατείδης» για την πολύχρονη δημοσιογραφική του διαδρομή, την πλουραλιστική αρθρογραφία του ως και την μεγάλη συγγραφική, κοινωνική και πολιτιστική του δραστηριότητα.
Μεταξύ των βραβευθέντων ήσαν και οι δημοσιογράφοι Ελένη Βαρβιτσιώτη για τη δημοσιογραφική κάλυψη των αιματηρών εμφύλιων συγκρούσεων στην Αίγυπτο, αλλά και τις ανταποκρίσεις της από τις Βρυξέλλες, Μάρα Ζαχαρέα για την αντικειμενική παρουσίαση πολιτικών εκπομπών και δελτίων ειδήσεων, ο Ιωάννης Σιδηρόπουλος για το μοντέλο αξιοποίησης δικτυακής δημοσιογραφίας στην περιφέρεια και η Όλγα Τρέμη για την πολύχρονη πορεία της στο χώρο. Τιμητικές διακρίσεις έλαβαν και οι δημοσιογράφοι Θεόδωρος Νικολαϊδης, Σωτήρης Θεολογίδης, Γιώτα Αντωνοπούλου, Ιωάννης Δημαράς, Γεώργιος Δόγας, Γεώργιος Κωνσταντίνος Ιωαννίδης και Χριστόδουλος Αξελός.
Δύο ημέρες νωρίτερα ο κ. Κώστας Καλύβας τιμήθηκε και με το ασημένιο μετάλλιο της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου, για την όλη προσφορά του στην Ένωση και στο ασφαλιστικό Ταμείο των δημοσιογράφων. Ειδικότερα ο κ.Καλύβας διετέλεσε Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γεν. Γραμματέας και Σύμβουλος του Δ.Σ. επί περίπου 40 χρόνια, όπως επίσης Αναπλ. Πρόεδρος του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Δημοσιογράφων (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) και παλαιότερα Αντιπρόεδρος του ενοποιηθέντος ΤΑΙΣΥΤ. Το μετάλλιο επέδωσε στον τιμώμενο η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και τ. Πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: