20170214 185616 PΤην Τρίτη το απόγευμα 14 Φεβρουαρίου ,στο Ιωνικό κέντρο στην Πλάκα ,σε μια κατάμεστη αίθουσα ,έγινε η παρουσίαση του Νέου βιβλίου του συμπατριώτη μας, με καταγωγή από τα Όχθια Γορτυνίας, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Δημήτρη Λαγού.

Ομιλητές ήταν: Ο Γιάννης Δραγασάκης Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ,ο Γεράσιμος Ζαχαράτος Ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών ,ο Χάρης Κοκκώσης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ο Πάρις Τσάρτας καθηγητής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο .Τη συζήτηση συντόνισε η Χριστίνα Πουτέτση ,δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Το Βήμα»


Στόχος του βιβλίου είναι να παρουσιάσει μια γενική εικόνα της χρήσης των θεωρητικών προσεγγίσεων των κοινωνικών επιστημών στην ανάλυση του τουρισμού, μελετώντας τον από οικονομική, αναπτυξιακή, ψυχολογική, κοινωνιολογική και περιβαλλοντική σκοπιά, ώστε να συμβάλει στην ολοκληρωμένη κατανόησή του. Στους αναγνώστες προσφέρονται οι βασικές θεωρητικές γνώσεις στο πεδίο των τουριστικών σπουδών, ελπίζοντας ότι θα δράσουν ως καταλύτες για επιστημονική συζήτηση και για την περαιτέρω έρευνα και μελέτη του τουριστικού φαινομένου.

Ο Δρ. Δημήτρης Γ. Λαγός είναι καθηγητής Τουριστικής Οικονομικής και Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και πρόεδρος στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι διευθυντής του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Σχεδιασμός, Πολιτική και Διοίκηση Τουρισμού». Είναι μέλος ΣΕΠ στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Διετέλεσε κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης (Σ.Ε.Δ.) του Πανεπιστημίου Αιγαίου (2010-2014). Έχει δημοσιεύσει σημαντικό αριθμό άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά και σε πρακτικά συνεδρίων σχετικά με τον τουρισμό. Στις εκδόσεις Κριτική κυκλοφορούν τα βιβλία του Τουριστική οικονομική (2005) και Θεωρίες περιφερειακής οικονομικής ανάπτυξης (2007).

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: