LikoyretzosokΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK, του Βουλευτή Αρκαδίας κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου, για την Επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην Ελλάδα από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, την 24 Ιουλίου 1974.

«Τιμή στην επέτειο αποτελεί η αποδοχή της αλήθειας για την κατάσταση της χώρας μας.»

"Αυτές τις ώρες η σκέψη μου καθηλώνεται στο ξημέρωμα της 24 Ιουλίου 1974, όταν ο Κων. Καραμανλής επέστρεψε σε τραγικές ώρες για τον Ελληνισμό, μετά την Τουρκική εισβολή στην μαρτυρική Κύπρο και ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας.
Οι ελπίδες του Ελληνικού λαού συγκεντρώθηκαν στο πρόσωπό του.
«Προσεύχεσθε δι' εμέ», η ευχή και παράκλησή του!
Ξεκίνησε μία νέα πολιτική περίοδο δημοκρατικής ομαλότητος και οικονομικής προόδου, η οποία κορυφώνεται με την εντυπωσιακή νίκη της ένταξης της Ελλάδος στη μεγάλη δημοκρατική οικογένεια της Ευρώπης. Έργο και επιτυχία, προσωπική του αλλά και των συνεργατών του, Παναγή Παπαληγούρα και Γεωργίου Ράλλη.
Τότε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. διαλαλούσε παντού και με οξύτητα: "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο", όπως και τώρα άλλοι εργάζονται για την έξοδο της χώρας από τη ζώνη του Ευρώ. Εκείνος προχώρησε, όπως και εμείς σήμερα παλεύουμε και προχωράμε.
Τον Κων. Καραμανλή καταξίωσε η ιστορία και τιμά πλέον το σύνολο του πολιτικού κόσμου της Ελλάδας. Όχι εκείνους, οι οποίοι εξαπάτησαν τον Ελληνικό λαό και κέρδισαν κατά καιρούς την ψήφο του.
Πέρασαν σαράντα χρόνια, το εθνικό όραμα και ο πολιτικός λόγος αλλά κυρίως το λιτό και αυστηρό, ηγετικό και δημιουργικό πρότυπο ηγεσίας του Κων. Καραμανλή παραμένουν ζητούμενο στη σύγχρονη Ελλάδα.
Ο σοσιαλιστικός μετασχηματισμός, ο συνακόλουθος λαϊκισμός, ο δογματισμός της άρνησης του Ευρωπαϊκού ορθολογισμού και η ατολμία των φιλελεύθερων κυβερνήσεων απέναντι στη λυσσαλέα αντίδραση του κρατισμού και των συντεχνιών, έπληξαν βαρύτατα την πορεία μας.
Σας προσκαλώ να σκεφθούμε, μία φράση από την προεκλογική του ομιλία στην πλατεία Συντάγματος τον Νοέμβριο του 1974:

«Με αυτόν τον λαό η Ελλάδα δεν έχει να φοβάται τίποτα. Αρκεί να διαθέτει πολιτική ηγεσία, η οποία να λέει στο λαό την αλήθεια και ο λαός να είναι έτοιμος να την αποδεχθεί».

Στα χρόνια τα οποία πέρασαν οι περισσότερες πολιτικές ηγεσίες, όχι μόνον δεν μίλησαν τη γλώσσα της αλήθειας αλλά προτίμησαν να καλλιεργούν μύθους και ουτοπίες στην κοινωνία. Συνήθισε και ο λαός στις αυταπάτες και αρνείται πεισματικά, να αποδεχθεί την αλήθεια.
Κατά τη γνώμη μου, ως ατομική αλλά και ως συλλογική τιμή στην επέτειο της δημοκρατίας μας, οφείλουμε να στοχασθούμε και να αποδεχθούμε τη φράση του Κων. Καραμανλή. Να μιλήσουμε πολιτικοί, κόμματα και πολίτες, μόνον τη γλώσσα της αλήθειας, όσο και αν είναι πικρή και να την αποδεχθούμε.
«Τότε μαζί ενωμένοι, θα κάνουμε ένα σταθερό βήμα εμπρός, για ένα καλύτερο μέλλον!»

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: