EVITATOULHΗ πολιτευτής Αρκαδίας Εύη Τατούλη σε τηλεοπτική της συνέντευξη στο Best Tv κάλεσε την κυβέρνηση να τελειώσει τη διαπραγμάτευση και να μην κάνει συνενόχους τους πολίτες.
«Ήταν μία προδιαγεγραμμένη κατάληξη. Το σημερινό βίωμα που έρχεται στους πολίτες με σφοδρό τρόπο έχει ξεκινήσει από καιρό και έχει να κάνει και με το λαϊκισμό που ήταν διάχυτος.

Οι διαπραγματεύσεις που είναι σε τρομερή εξέλιξη μας καθιστούν και εξαιρετικά σκεπτικούς και λίγο περισσότερο σε ετοιμότητα προκειμένου να είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε και σήμερα και αύριο και την επόμενη ημέρα γιατί χρειάζεται περισσότερο επαγρύπνηση», ανέφερε η κυρία Τατούλη σχετικά με τη σημερινή κατάσταση της χώρας.
Η πολιτευτής Αρκαδίας υπογράμμισε ότι «πρέπει να αντιληφθούμε όλοι οι Έλληνες και Ελληνίδες ότι είμαστε κρεμασμένοι από το ίδιο σκοινί. Αν το σκοινί κοπεί θα πέσουμε όλοι κάτω με γδούπο. Δεν τίθεται θέμα φτωχών πλουσίων και φτωχών. Τίθεται θέμα εθνικής ομοψυχίας, προκειμένου να στηρίξουμε τη χώρα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Γνωρίζετε όλοι τις πολιτικές μου καταβολές. Αυτή τη στιγμή όμως, που η χώρα μας βρίσκεται με μειωμένη την αξιοπιστία της, νιώθω την ευθύνη με πολύ κόπο και ψυχικό σθένος να σταθούμε δίπλα σε αυτή την κυβέρνηση που σε αυτή την ύστατη ώρα μάχεται για να βρει η πατρίδα γρήγορα τον βηματισμό της. Η Ελλάδα είναι απολύτως ξεκρέμαστη χωρίς καμία πιθανότητα χρηματοδότησης, αν δεν βρεθεί η επόμενη συμφωνία πολύ γρήγορα. Αυτή τη στιγμή κινδυνεύει η χώρα μας να γίνει κράτος παρίας. Να αφήσουμε στην άκρη το οτιδήποτε πολιτικό, ιδεολογικό, κομματικό και να πούμε όλοι με δυνατή φωνή συνεχίστε και τελειώστε επιτέλους τη διαπραγμάτευση».
Η κυρία Τατούλη εξέφρασε ακόμη την απορία της για το αν σε κάθε ενδεχόμενο εμπόδιο που συναντά η κυβέρνηση, θα υποχρεώνονται οι πολίτες να αποφασίζουν για εκείνη. «Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι έχει γίνει το δημοψήφισμα με όποιο αποτέλεσμα, και προκύψει η ανάγκη νέων αποφάσεων. Η κυβέρνηση θα βάλει πάλι το λαό να αποφασίσει; Κάθε φορά που η κυβέρνηση έχει κουραστεί να παίρνει την ευθύνη και το πολιτικό κόστος, θα επιστρέφει την ευθύνη στο λαό; Οι πολίτες έχουν την ευθύνη να εκλέγουν με συνέπεια κυβερνήσεις. Αυτό έγινε εξαιρετικά πρόσφατα. Η κυβέρνηση έχει μία νωπή εντολή να διαπραγματευτεί να φτάσει σε συμφωνία με μία κόκκινη γραμμή να συνεχίσει εντός Ευρώπης, να προστατεύσει το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Όταν όμως η κυβέρνηση θέλει να γίνει αρεστή στο λαό, κάνει τους πολίτες συνένοχους. Γιατί να κάνει τους πολίτες συνενόχους;»
«Λίγα πρέπει να βλέπουμε, λίγα πρέπει να ακούμε και πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα σφαιρικά. Από αυτή τη διαμάχη δεν έχει τίποτα να κερδίσει ούτε η Ελλάδα, ούτε οι εταίροι της. Αυτή τη στιγμή έχουμε μία εκλεγμένη κυβέρνηση που την εξέλεξε ο λαός πριν πέντε μήνες. Οφείλει να αναλάβει την ευθύνη της, που της αναλογεί από την ιστορικότητα των στιγμών. Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να αντιληφθεί ότι δεν είναι καθόλου εύκολο να ασκείς εξουσία σε μία χώρα με τα προβλήματα σαν της Ελλάδας. Η κυβέρνηση έχει κάθε δυνατή στήριξη και δεν είναι αυτό το πρόβλημά της. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει άλλος σχεδιασμός στην κυβέρνηση. Προσπαθεί να ξεφύγει από τις ευθύνες της. Δεν υπάρχει ούτε καν ο χρόνος της παράτασης, έχει εξαντληθεί και αυτός», σημείωσε χαρακτηριστικά η κυρία Τατούλη.
«Έξι μήνες τώρα σε μία χώρα με τα εξαιρετικά μεγάλα δημοσιονομικά προβλήματα της Ελλάδας, ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος της ασχολείται με αυτή τη διαπραγμάτευση. Οκτώ μήνες έχει να τρέξει αναπτυξιακός νόμος. Οι μόνες κοινοτικές διαπραγματεύσεις, που είναι το ΕΣΠΑ έχουν ‘παγώσει’ από τον περασμένο Οκτώβριο. Αυτή τη στιγμή έχουμε βάλει την ταχύτητα στη νεκρά και περιμένουμε να δούμε ποιος θα σταματήσει το λεωφορείο στον κατήφορο. Όλες οι πολιτικές παρατάξεις πρέπει να υπηρετήσουν με κατάσταση ευθύνης την ανοικοδόμηση της χώρας. Θα περάσουν μήνες μέχρι να συνέλθουμε και οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν καθόλου χρόνο», υπενθύμισε ακόμη.
«Θεωρώ όλα αυτά τα σενάρια για τη δραχμή σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Ασφαλώς και υπάρχει στον οικονομικό κλάδο, ένα λόμπι που υποστηρίζει τη δραχμή. Είναι ένα λόμπι, που έβγαλε όλα τα χρήματά του στο εξωτερικό και τώρα περιμένει να μας αγοράσει όλους. Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να υπηρετήσει αυτό το λόμπι. Εδώ δεν μπορεί να κάνει σχεδιασμό εντός του ευρώ, θα κάνει σχεδιασμό με άλλο νόμισμα;», αναρωτήθηκε η πολιτευτής Αρκαδίας.
«Οι νέοι πολιτικοί δεν πρέπει να δημιουργούμε ενοχές στους πολίτες. Ο πολίτης δεν πρέπει να έχει ενοχές για το τι θα του ξημερώσει το πρωί της Δευτέρας. Δε γνωρίζει ποια είναι η πρόταση. Το να θέλουμε να κάνουμε τον πολίτη συνένοχο και να τον ρωτήσουμε γιατί ψήφισες ναι, γιατί όχι, είναι πολιτικά ανήθικο», υπογράμμισε η κυρία Τατούλη.
«Τα δημοψηφίσματα από την άλλη είναι δημοκρατική διαδικασία. Θεωρώ ότι το ερώτημα δεν μπορεί να είναι σε ισχύ, το πρόγραμμα δεν είναι σε ισχύ. Αν θέλουμε να πούμε κάτι για αυτό το δημοψήφισμα, είναι να πούμε ναι ή όχι στο ευρωπαϊκό μέλλον της πατρίδας μας. Ο τρόπος με τον οποίο υποστηρίζουν κάποιοι το δημοψήφισμα έχει κάποια φασίζουσα νοοτροπία. Δεν μπορούμε να σεβόμαστε την αριστερά με το αλάθητο του πάπα. Όπως βλέπουμε εκπαιδεύεται σκληρά. Η πρώτη φορά αριστερά πρέπει να προσέξει να μην φτάσει το κύμα στους Έλληνες πολίτες. Ας αφήσουμε την επαναστατική γυμναστική, που είναι άσκοπη. Ασφαλώς και είμαστε στο πλευρό της κυβέρνησης, ώστε να διασφαλίσουμε την παραμονή μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια».
« Ο Γιουνκέρ είπε ότι έχει ετοιμάσει σχέδιο ανθρωπιστικής και επισιτιστικής κρίσης για την Ελλάδα. Ως μία νέα πολιτικός και μητέρα τριών παιδιών δεν ονειρεύομαι αυτό το μέλλον για τα παιδιά μου. Θέλω η χώρα μας να παραμείνει στην Ε.Ε., να μείνει με μία καλή συμφωνία. Απαιτώ από αυτή την κυβέρνηση να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πάρει την ευθύνη επάνω της χωρίς να κάνει τους πολίτες συνενόχους. Στη διαπραγμάτευση είμαστε όλοι εξαιρετικά ενωμένοι», είπε ακόμη η πολιτευτής Αρκαδίας.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: