konstantinopoulos 27012015160802Ομιλία του Βουλευτή Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στη Βουλήκατά τη συζήτηση του σ/ν «Επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM)» (Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015):


«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εθνική συνεννόηση δεν σημαίνει ότι δεν μιλάμε καθαρά, δε λέμε την αλήθεια. Και τα επιτεύγματα της Κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα είναι συγκεκριμένα: προκάλεσε εκλογές στις 25 Ιανουαρίου και πρόσθεσε στο λογαριασμό έξι δισεκατομμύρια ευρώ. Προκάλεσε στις 5 Ιουλίου δημοψήφισμα και πρόσθεσε άλλα έξι δισεκατομμύρια, πείθοντας το λαό να πει “όχι”. Δηλαδή ο τελευταίος λογαριασμός έχει την υπογραφή του κ. Τσίπρα, τα δώδεκα από τα δεκατέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ των μέτρων έχουν τη δική σας υπογραφή. Δυστυχώς όμως, αν το πρόγραμμα δεν υλοποιηθεί, θα φτάσουμε εκεί που βρισκόμασταν πριν από λίγες ημέρες, και τότε κανείς δεν θα μπορεί να αποτρέψει την καταστροφή, γιατί εμείς οι ίδιοι δεν θα τα έχουμε καταφέρει. Και γνωρίζετε καλά πια, ότι ο “χώρος της δραχμής” οργανώνεται πλέον πολιτικά στην Ελλάδα. Άρα, εκτός από το τρίτο μνημόνιο με τους εταίρους, πρέπει να υπογράψουμε ένα δικό μας μνημόνιο, μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών, ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε, και να βγάλουμε τη χώρα στο ξέφωτο.
Αν έχετε στο μυαλό σας, να ψηφίζουμε εναλλάξ και να φτιάχνετε διάφορες πλειοψηφίες, και από την άλλη να διορίζετε κομματικά στελέχη που δεν μπορούν να υλοποιήσουν όσα αποφασίζουμε εδώ, δεν υπάρχει περίπτωση να το αποδεχθούμε. Κύριοι συνάδελφοι, την 1η Μαΐου 2015, αναρτήθηκε στη “Διαύγεια” μία σύμβαση ενός ειδικού συμβούλου στο ΑΠΕ με αμοιβή 4.000 ευρώ! Την καταθέτω, κύριε Πρόεδρε. Και ερωτώ: πώς μπορούμε να σας εμπιστευθούμε όταν υπογράφετε συμβάσεις ύψους 4.000 ευρώ στο ΑΠΕ, την ίδια ώρα που ζητάτε τη στήριξή μας για διαρθρωτικές αλλαγές;
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, έχουμε διαφορετική εκτίμηση για το πώς πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία αυτή. Και είχα την ελπίδα ο Πρωθυπουργός να είχε ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, ώστε να δεσμευθεί για το χρονοδιάγραμμα και για το τι θέλει να κάνει. Αν μπορεί να υλοποιήσει όλη αυτή τη διαδικασία, ή απλώς σκέφτεται να δραπετεύσει.
Αντ’ αυτού, άκουσα χθες τον κ. Πρωθυπουργό και τον κ. Βαρουφάκη που είχε την ευγένεια να το πει καθαρά, ότι υπήρχε σχέδιο για “Grexit”, το οποίο είχε αναφέρει ο κ. Σόιμπλε το Μάρτιο. Μα καλά, κύριοι συνάδελφοι, κύριοι της Κυβέρνησης, από το Μάρτιο δεν ενημερώσατε τον ελληνικό λαό ότι σας προτείνουν τέτοιο σχέδιο; Και περιμένατε να φτάσει η τελευταία ημέρα του προγράμματος για να πάτε σε δημοψήφισμα και να το ανακοινώσετε; Αποτρέψαμε το δικό σας σχεδιασμό για να πάμε στη δραχμή. Και καλώ την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Οικονομικών να φέρει στη Βουλή τη μελέτη που κατέθεσε ο κ. Βαρουφάκης στον Πρωθυπουργό για το ενδεχόμενο “Grexit”. Έχετε υποχρέωση να τη φέρετε στη Βουλή. Έχετε υποχρέωση να παρουσιάσετε στον ελληνικό λαό τι έγραψε και για το τι ενημέρωσε ο κ. Βαρουφάκης. Να ενημερωθούν οι πολίτες για όλα τα ψέματα που τους λέγατε τον τελευταίο καιρό.
Απευθύνομαι στον κ. Τσακαλώτο: Κύριε Υπουργέ, αν γνώριζε κάποιος τον Keynes και σας άκουγε πριν και μετά από τις εκλογές, θα σας χαρακτήριζε προοδευτικούς στα λόγια και συντηρητικούς νεοφιλελεύθερους στις πράξεις.
Επιτρέψτε μου να ολοκληρώσω την τοποθέτησή μου κ. Πρόεδρε, απευθυνόμενος στους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ: επειδή ο Πρωθυπουργός δεν έχει το ηθικό ανάστημα να πει σε κάποιους Βουλευτές που έφυγαν από άλλα κόμματα να μη μιλάνε για τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και να τους ζητούν να παραδώσουν την έδρα τους γιατί διαφωνούν – ακριβώς διότι εκείνοι οι Βουλευτές ήρθαν στο ΣΥΡΙΖΑ με τις έδρες τους μαζί και ο Πρωθυπουργός έτσι τους αποδέχθηκε – σας καλώ να τους ζητήσετε να σωπάσουν. Να μην προκαλούν εσάς, εμάς και την ελληνική κοινωνία. Σας ευχαριστώ.»

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: