zaxarias kΤην 15 Ιουλίου κληθήκαμε στη Βουλή να ψηφίσουμε το πλαίσιο συμφωνίας και τα πρώτα μέτρα, που θα συμπληρωθούν και με άλλα έως την 22 Ιουλίου όπως απαιτούν οι δανειστές και θα οδηγήσουν σε μνημόνιο για τη χρηματοδότηση της χώρας. Η συμφωνία αυτή αποτελεί προϊόν ωμών τελεσιγράφων και εκβιασμού της Κυβέρνησής μας, προκειμένου να αποφύγουμε μια άτακτη χρεοκοπία και έξοδο από την ευρωζώνη. Θα έχει όμως επώδυνα αποτελέσματα και θα οδηγήσει στην όξυνση της κοινωνικής κρίσης, την αύξηση της ανεργίας, τη μεγαλύτερη φτωχοποίηση και εξαθλίωση των πιο ευάλωτων στρωμάτων, τη μαζική μετανάστευση των νέων μας.

Το νέο μνημόνιο θα επιβάλλει καθεστώς επιτροπείας στη διακυβέρνηση, φίμωση στο Κοινοβούλιο και τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας.
Η συμφωνία και οι εφαρμοστικοί νόμοι που θα ακολουθήσουν, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και ακυρώνουν το ηχηρό παλλαϊκό ΟΧΙ του δημοψηφίσματος. Σήμερα δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις σε ένα εκβιαστικό και διχαστικό περιβάλλον. Το πολιτικό πρόταγμα αυτή την ώρα είναι να αναλάβουμε την ευθύνη για να δημιουργήσουμε ρήγμα σε ότι μας εγκλωβίζει σε φαύλο κύκλο κοινωνικής αδικίας και ανισοτήτων.
Ως βουλευτής κατανοώ τη δυσχερή θέση της Κυβέρνησης που εξακολουθεί να έχει τη στήριξη του λαού στη διαχείριση της κρίσης και την προοπτική εξόδου από τις πολιτικές λιτότητας. Σ’ αυτή την προοπτική συνεχίζω να στηρίζω την Κυβέρνηση. Ψήφισα όμως συνειδητά ΟΧΙ στη συμφωνία και αναλαμβάνω την ευθύνη για την τοποθέτησή μου. Πιστεύω ότι έτσι υπερασπίζομαι τις αρχές της Αριστεράς στο να μην υποκύπτει σε εκβιασμούς, να μην εγκλωβίζεται σε αδιέξοδα, να αναζητά και να ανοίγει δρόμους σε εναλλακτικές και βιώσιμες προτάσεις.
Κώστας Ζαχαριάς
βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: