ladonasΕρώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας Γ.Σταθάκη για το έργο «Προσέλκυση επισκεπτών στη λίμνη Λάδωνα»:
Πότε θα αποδεσμευθούν τα εγκεκριμένα κονδύλια για να προχωρήσει το έργο;

Ερώτηση για την πρόοδο του έργου «προσέλκυσης επισκεπτών στη Λίμνη Λάδωνα», προς τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ.Γ.Σταθάκη απηύθυνε ο Βουλευτής Αρκαδίας και υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) κ.Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.


Το έργο, με προϋπολογισμό 1.289.618 ευρώ, έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2014 εδώ και ένα χρόνο, επί θητείας του κ.Κωνσταντινόπουλου στο Υπουργείο Ανάπτυξης, ως αποτέλεσμα μίας μακρόχρονης προσπάθειας και σειράς ενεργειών και πρωτοβουλιών εκ μέρους του Βουλευτή, ήδη από το 2009. Το έργο προβλέπει δράσεις προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, υποστήριξης της οικοτουριστικής και αγροτουριστικής ανάπτυξης, πολιτισμού και αθλητισμού (ποδηλατόδρομοι), ενσωμάτωσης-στήριξης των παραλίμνιων οικισμών και οργάνωσης του παραλίμνιου χώρου (πχ διευθέτηση χώρων θέασης – παρατηρητήρια κλπ), δημιουργώντας πολλές θέσεις εργασίας και αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής. Εντούτοις, τους τελευταίους μήνες δεν υπήρξε καμία πρόοδος, λόγω δέσμευσης των κονδυλίων, με αποτέλεσμα να μην αξιοποιούνται όλες αυτές οι δυνατότητες και να μην υλοποιείται η ευκαιρία για απασχόληση, υποδομές και ανάπτυξη.
Στην απάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης, αναγνωρίζεται ότι το έργο έχει ενταχθεί στο ΠΔΕ, αλλά έχει σταματήσει κάθε δράση του: «Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), με φορέα χρηματοδότησης την Περιφέρεια Πελοποννήσου, είναι εγγεγραμμένο από το 2014 το έργο 2014ΕΠ02600008 “Έργα προσέλκυσης επισκεπτών Λίμνης Λάδωνα”, με συνολικό προϋπολογισμό 1.289.618,10 ευρώ, πιστώσεις έτους 1.000,00 και μηδενικές πληρωμές».
Είναι θετικό το γεγονός ότι αναγνωρίζεται από τον Υπουργό πως το έργο έχει εγκριθεί και η χρηματοδότησή του υφίσταται. Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι οι αρμόδιες αρχές να δρομολογήσουν τις διαδικασίες της προκήρυξης για να ξεκινήσει η υλοποίησή του.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: