Kalpi1«Μπόνους» εδρών, που αν υπάρξει, θα συνδέεται με ένα ποσοστό γύρω στο 40%, είτε αυτό "πιαστεί" από το πρώτο Κόμμα, είτε από συνασπισμό Κομμάτων, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προβλέψεις του νέου Εκλογικού Νόμου που επεξεργάζεται η Κυβέρνηση και το Υπ. Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σύμφωνα με τον Υπουργό ΕΣ.Δ.Α., Παναγιώτη Κουρουμπλή.

«Το μπόνους, αν θα υπάρξει στο νέο εκλογικό νόμο, πρέπει να συνδέεται με ένα ποσοστό το οποίο θα πιάσει είτε το πρώτο κόμμα ή ο συνασπισμός κομμάτων. Για παράδειγμα, το 40%. Τότε μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι ο Ελληνικός λαός θέλει να κυβερνήσει αυτό το κόμμα ή αυτός ο συνασπισμός.

Τότε, ενδεχομένως, δικαιολογείται ένα τέτοιο μπόνους», τονίζει ο κ. Κουρουμπλής σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής».

«Ο εκλογικός νόμος θα πρέπει να υπηρετεί τρεις αρχές:

Πρώτον, την απαραίτητη εμπιστοσύνη που πρέπει να καλλιεργηθεί ανάμεσα στα κόμματα - άρα δεν πρέπει να υπάρξει αιφνιδιασμός.

Δεύτερον, να διασφαλίσουμε την πλειοψηφία των 200 ψήφων, άρα να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές, στο τέλος της τετραετίας.

Τρίτον, η νέα ριζική, δημοκρατική, θεσμική του παρέμβαση να προκαλέσει το ενδιαφέρον των πολιτών, προτρέποντας και όχι αποτρέποντας το 40% του Ελληνικού λαού - ιδιαίτερα των νέων - που αδιαφορούν και αποστρέφουν το πρόσωπό τους από την πολιτική» συμπληρώνει ο Υπουργός, αναφερόμενος στις αρχές που πρέπει να υπηρετεί ο νέος εκλογικός νόμος.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: