OISΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΡΚΑΔΩΝ (Π. Ε.Α.)
ΣΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ EΛΑIOΛAΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ!

Με πρωτοβουλία των δύο Ελλήνων ερευνητών, που «άνοιξαν τον κώδικα» του ελαιολάδου και ανέδειξαν παγκοσμίως την συγκριτική υπεροχή του Ελληνικού λαδιού, της κας Ελένης Μέλλιου και του κ. Προκόπη Μαγιάτη, αναπληρωτή καθηγητή της Φαρμακευτικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνεται Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο ελιάς και ελαιολάδου στην Ελλάδα.
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην συνεδριακή αίθουσα της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας την Πέμπτη και την Παρασκευή 2 & 3 Ιουνίου 2016 αντίστοιχα .

Η παραχώρηση της αίθουσας έγινε, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Επιτροπής της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, κ. Κούβελο!

Η επιλογή της αρχαίας Ολυμπίας, συνάδει στην άρρηκτη σύνδεση της ελιάς και του λαδιού της, με το Ολυμπιακό Ιδεώδες, τον Μύθο και την Ιστορία του Χώρου.
Στην επιλογή συνέβαλε το μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΡΚΑΔΩΝ, ως Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων, κ. Αντώνης Δρεμέτσικας.

Πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις ενημέρωσης στην Ολυμπία, όπου έγινε ομόφωνα αποδεκτή η πρόταση. Στις συσκέψεις πήραν μέρος ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, κ.Ευθ. Κοτζιάς, Αρκάς, από Στεμνίτσα Γορτυνίας, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου Πύργου, κ. Γιάννης Αργυρόπουλος, Αρκάς εκ μητρός από Παραλλογγούς Γορτυνίας, οι δύο ερευνητές καθηγητές o κ. Προκόπης Μαγιάτης , η κα Ελένη Μέλλιου και ο κ. Αντ. Δρεμέτσικας.

Οι Έλληνες ελαιοπαραγωγοί, προσδοκούν και αναμένουν πολλά ευεργετικά συμπεράσματα από το συνέδριο, όπου θα αναδείξουν μέσα από αυτό τον «κρυμμένο θησαυρό» και θα αυξήσουν σημαντικά το εισόδημα της παραγωγής τους.

Η αίθουσα έχει χωρητικότητα 400 ατόμων και θα έχουν προτεραιότητα όσοι έχουν δηλώσει κρατήσεις θέσεων.
Επιστημονική επιτροπή θα προβεί σε βράβευση των καλύτερων λαδιών!!

Η ανάδειξή τους, είναι σκοπός του συνεδρίου.

Ο Πρόεδρος της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων                               Ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων

            Νίκος Θεοδωρακόπουλος                                                              Αντώνης Δρεμέτσικας

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: