IMG 6623 2 320x200Κώστας Βλάσης: «Πρωτοβουλία για την αποκατάσταση των ζημιών από τις καταστροφικές πλημμύρες της 25ης Ιουνίου μετά από 2,5 μήνες αδράνειας των αρμοδίων φορέων, κυρίως Κυβέρνησης και Περιφέρειας».

Τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τη συνάντησή του με τους Προέδρους των Δημοτικών Ενοτήτων Τρίπολης, Κορυθίου και Τεγέας, που επλήγησαν από τα καταστροφικά καιρικά φαινόμενα της 25ης Ιουνίου, ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ. Κώστας Βλάσης.


Μετά και από την ενημέρωση των φορέων διαπιστώθηκε, πως δεν παρατηρείται ιδιαίτερη πρόοδος στα έργα αποκατάστασης, καθώς – μετά από σχεδόν 3 μήνες - έχει επί της ουσίας αποκατασταθεί μόνο ένα μικρό μέρος του αγροτικού οδικού δικτύου με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτει ο Δήμος Τρίπολης.
Η ΜΟΜΑ (Μικτές Ομάδες Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεως) του στρατού κατέγραψε, αξιολόγησε και κοστολόγησε τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, και - έχοντας ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς - αναμένει ποιος εξ αυτών, θα αναλάβει την καταβολή του εν λόγω ποσού.
Άμεσες προτεραιότητες αποτελούν:
1. η αποκατάσταση κοίτης και όχθης ποταμιών (εκβάθυνση κοίτης, διευθέτηση & αποκατάσταση όχθης, απομάκρυνση βλάστησης & φερτών υλικών, καθαρισμός γεφυριών)
2. ο καθαρισμός παραποτάμων, χειμάρρων & χαντακιών
3. η αποκατάσταση των αγροτικών δρόμων
Ο κ. Βλάσης σε συνέχεια των πρωτοβουλιών που ήδη έχει αναλάβει από την πρώτη στιγμή που “χτύπησαν” οι καταστροφικές πλημμύρες, ήρθε σε επικοινωνία με τον Δ/ντη του γραφείου του αρμόδιου Υφυπουργού Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ώστε να συναντηθεί με τον κ. Μπαλάφα ει δυνατόν εντός της εβδομάδος. Η αποκατάσταση των ζημιών αποτελεί μείζον θέμα για την τοπική κοινωνία και ως εκ τούτου ο κ. Βλάσης θα ζητήσει από τους έτερους βουλευτές του νομού να παραβρεθούν στην εν λόγω συνάντηση, πάντα με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών και του τόπου.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: