epimelitirio ekthesi• ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO. Όλη η Πελοπόννησος μια έκθεση.
Η Πελοπόννησος υποδέχεται για πρώτη φορά, από τις 9 έως τις 13 Νοεμβρίου 2016 στη Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης την Έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» τη σημαντικότερη Έκθεση της Πελοποννήσου, την έκθεση που φιλοδοξεί να προβάλει την παραγωγικότητα, την εμπορική δραστηριότητα και την ποιότητα της Ελληνικής Επιχείρησης.
Η έκθεση θα αποτελέσει το σημείο παρουσίασης όλων των ποιοτικών προϊόντων της Πελοποννήσου, του αγροδιατροφικού τομέα, των τουριστικών προϊόντων και της επιχειρηματικότητας εν γένει.
Όλες οι πληροφορίες στην ιστοσελίδα της έκθεσης www.peloponnisosexpo.gr

• Εκδήλωση για την ασφάλεια και υγιεινή στους χώρους εργασίας


Το Υπουργείο Εργασίας, σε συνεργασία με το Enterprise Europe Network και το Επιμελητήριο Αρκαδίας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εκστρατείας «ΑΣΦΑΛΕΙΣ & ΥΓΙΕΙΣ ΧΩΡΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» 2016-2017 διοργανώνει ημερίδα με κεντρικό θέμα: «ΑΣΦΑΛΕΙΣ & ΥΓΙΕΙΣ ΧΩΡΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ» που θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Αρκαδίας την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016 στις 6 μ.μ. Για το πρόγραμμα, αιτήσεις συμμετοχής και πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr (Σημαντικά).
• Αναμονή έως και 5 χρόνια για επιστροφή ΦΠΑ
Για χρονικό διάστημα που υπερβαίνει την τετραετία μπορεί να χρειαστεί να περιμένει μία επιχείρηση για να πάρει την επιστροφή ΦΠΑ που δικαιούται, όπως προκύπτει από τα επικαιροποιημένα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για τις ροές επιστροφών ΦΠΑ. Συγκεκριμένα, σε 101 ΔΥΟ, από τις 112 συνολικά, υπάρχουν αιτήματα επιστροφών ΦΠΑ που εκκρεμούν πάνω από 90 ημέρες, ενώ σε 42 από αυτές το διάστημα αναμονής ξεπερνά τον ένα χρόνο. Τα περισσότερα αιτήματα σε αναμονή (811) βρίσκονται στη ΦΑΕ Αθηνών, με μέσο χρόνο αναμονής 400 ημέρες.

• Από τις 15 Οκτωβρίου η υποβολή «πόθεν έσχες»
Παράταση 15 ημερών για τους υπόχρεους υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) προβλέπει τροπολογία του υπουργού Δικαιοσύνης, η οποία κατατέθηκε χθες στη Βουλή στο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με την τροπολογία, η υποβολή του «πόθεν έσχες» θα ξεκινήσει στις 15 Οκτωβρίου, αντί της 1ης Οκτωβρίου, και θα ολοκληρωθεί στις 15 Ιανουαρίου 2017, αντί της 31 Δεκεμβρίου 2016. Η παράταση δόθηκε κατ’ εξαίρεση και ειδικώς για την υποβολή του έτους 2016 (χρήση 2015), ούτως ώστε να ολοκληρωθεί η αναβάθμιση της διαδικτυακής ηλεκτρονικής εφαρμογής.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr.

• ΓΓΔΕ : Βαριές ποινές φυλάκισης για διάπραξη φοροδιαφυγής
Υπερβαίνουν τα δύο χρόνια οι ποινές φυλάκισης που προβλέπουν οι νέες διατάξεις του ποινολογίου της εφορίας στις περισσότερες περιπτώσεις που εντοπίζεται διάπραξη φοροδιαφυγής. Σύμφωνα με την εγκύκλιο της ΓΓΔΕ οι ποινές είναι ανάλογες του ύψους του ποσού που αντιστοιχεί στο φόρο ο οποίος δεν έχει καταβληθεί ανάλογα με το έγκλημα της φοροδιαφυγής που έχει διαπραχθεί. Για παράδειγμα με ποινή κάθειρξης τιμωρείται η φοροδιαφυγή που σχετίζεται με τον ΕΝ.Φ.Ι.Α εφόσον το ποσό του φόρου υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ ανά έτος. Για τη μη απόδοση ή ελλιπή απόδοση ΦΠΑ κάθειρξη επιβάλλεται για ποσό ύψους 100.000 ευρώ.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: