konstantinopouloss 708«Χαιρετίζω με ανακούφιση τη σημερινή απόφαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Γορτυνίας για την προκήρυξη της μελέτης του έργου «Έργα προσέλκυσης επισκεπτών στη Λίμνη Λάδωνα» προϋπολογισμού 1.289.618 ευρώ. Το έργο είχε ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) το Δεκέμβριο του 2014, κατά τη θητεία μου ως Υφυπουργού Ανάπτυξης.
Μετά από δύο χρόνια ερωτήσεων στη Βουλή, επιστολών και συναντήσεων με τους αρμόδιους φορείς, χαίρομαι που θα ενεργοποιηθεί και θα προκηρυχθεί το έργο, για το οποίο είχαν εξασφαλισθεί τα χρήματα και θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια.


Το έργο θα αποτελέσει πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες. Η περιοχή της λίμνης του Λάδωνα θα αναδειχθεί σε ένα ακόμα σημείο ανάπτυξης της Γορτυνίας, αλλά και της Αρκαδίας.
Πλέον, ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και σύγχρονων υποδομών, αλλά και την ανάπτυξη ποικίλων μορφών τουρισμού. Το έργο προβλέπει δράσεις προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, υποστήριξης της οικοτουριστικής και αγροτουριστικής ανάπτυξης, πολιτισμού και αθλητισμού, ενσωμάτωσης-στήριξης των παραλίμνιων οικισμών και οργάνωσης του παραλίμνιου χώρου (πχ διευθέτηση χώρων θέασης – παρατηρητήρια κλπ).
Ένα από τα έργα για την διευκόλυνση της πρόσβασης στη Λίμνη Λάδωνα είναι η «Βελτίωση οδικού δικτύου, Πουρναριά – Γεφύρι Κυράς –Μυγδαλιά» από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, για την ολοκλήρωση του οποίου απομένει 1,4 χλμ δρόμου. Η χρηματοδότηση του έργου αυτού έχει εξασφαλισθεί από τη ΔΕΗ Α.Ε. και τα χρήματα έχουν μεταφερθεί σε κωδικό της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Μια προσπάθεια που είχα ξεκινήσει εδώ και τέσσερα χρόνια σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς.
Θα παρακολουθούμε όλη την εξέλιξη του έργου, ώστε να υλοποιηθεί άμεσα.»

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: