godikasΜε τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ), της Χρυσής Αυγής και του ΣΥΡΙΖΑ απορρίφθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου το αίτημα των κομμουνιστών Περιφερειακών Συμβούλων να συζητηθούν τα προβλήματα που προκύπτουν με την ανάρτηση των δασικών χαρτών.
Αρνήθηκαν για να μην αναδειχθούν διαχρονικά οι ευθύνες των κυβερνήσεων με τις κάθε είδους αλλαγές στη χρήση, στο χαρακτήρα, των δασών και των δασικών εκτάσεων σε αγροτικές ή σε εκτάσεις που έχουν γίνει σπίτια, οικισμοί, ξενοδοχεία, τουριστικές επιχειρήσεις, βιομηχανικές εγκαταστάσεις, κλπ.
Οι δήθεν αστοχίες που αναδείχθηκαν με τους δασικούς χάρτες, όπου γεωργικές εκτάσεις κηρύχτηκαν δασικές γιατί μετά από πυρκαγιές κηρύχτηκαν αναδασωτέες ή γιατί μετά την εγκατάλειψη λειτούργησε η φυσική αναγέννηση κ.α., είναι οι στόχοι της αντιλαϊκής πολιτικής:


• Να συγκεντρωθεί η γη, για την καπιταλιστική ανάκαμψη.
• Να αμφισβητηθούν γεωργικές εκτάσεις οι οποίες ανέκαθεν και σήμερα καλλιεργούνται ή είναι βοσκότοποι, είναι επιλέξιμες και λαμβάνουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι ενισχύσεις και επιδοτήσεις.
• Να πληγούν τα λαϊκά στρώματα με ένα επιπλέον χαράτσι.
Αντί να συνταχθούν με τους αγρότες και κτηνοτρόφους που είναι στα μπλόκα και απαιτούν να διορθωθούν τα όποια λάθη με ευθύνη του κράτους, χωρίς κανένα επιπλέον χαράτσι στα λαϊκά στρώματα, γιατί δεν έχουν να πληρώσουν, να μην χρησιμοποιηθούν οι δασικοί χάρτες σαν εργαλείο ξεκληρίσματος των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, ο κ. Τατούλης με περίσσειο θράσος απείλησε τους αγωνιζόμενους αγρότες σαν άλλος Καμπόσος που δήλωνε ότι θα πάρει την μπουλντόζα για να σπάσει τα μπλόκα των αγροτών.
Αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ότι, στα κρίσιμα ζητήματα ο κύριος Τατούλης στηρίζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: