Συνεπής στο ραντεβού της κάθε δύο χρόνια, η μεγαλύτερη περιφερειακή συνάντηση όλων των επαγγελματιών, η 8η Περιφερειακή Έκθεση «ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ» ανοίγει τις πύλες της και παρουσιάζει τις τελευταίες εξελίξεις σε όλους τους κλάδους με έμφαση στον Πρωτογενή Τομέα και τα Αγροτικά Παραδοσιακά Προϊόντα. 

arkadi897panoΣτο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν σειρά ενημερωτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές για όλους τους εκθέτες και τους επισκέπτες και θα λάβουν χώρα στις εγκαταστάσεις της έκθεσης στην Βιομηχανική Περιοχή της Τρίπολης (Κτίριο ΓΕΑ).

 

Παρασκευή 2 Μαΐου στις 19:00


«ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΈΚΘΕΣΗΣ»

 

Σάββατο 3 Μαΐου στις 12:00

 

«2ο OPEN COFFEE»


Ο Σύνδεσμος Νέων Επιχειρηματιών Αρκαδίας διοργανώνει το δεύτερο Open Coffee και προσκαλεί όσους ασχολούνται με το επιχειρείν, την καινοτομία σε όλες τις μορφές της, τις νέες τεχνολογίες, τα ελληνικά start-ups και το διαδίκτυο.


Η πρόσκληση ανοικτή σε κάθε ενδιαφερόμενο, η γραβάτα μη υποχρεωτική, μάλλον απευκταία. Επιπλέον, πρόκειται να επιχειρηθεί η διάνθιση του βασικού concept, με σκοπό την αποτελεσματικότερη υποστήριξη των επιδιώξεων του Open Coffee Club Greece.


Στην διάρκεια του Open Coffee θα συζητηθούν θέματα χρηματοδότησης και καλλιέργεια ικανοτήτων του νέου επιχειρηματία, βέλτιστες πρακτικές και εξελίξεις στο χώρο των επιχειρήσεων, θέματα καινοτομίας και εξωστρέφειας , την χρήση της τεχνολογίας στην τέχνη και την εκπαίδευση αλλά και του όμορφου και ελπιδοφόρου τόπου μας .

 

Σάββατο 3 Μαΐου στις 17:30


ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ – «Ο ΧΑΡΑΤΣΟΦΟΡΟΦΥΓΑΣ»


Το Επιμελητήριο Αρκαδίας προσκαλεί μικρούς και μεγάλους φίλους να παρακολουθήσουν την επίκαιρη παράσταση με τον Καραγκιόζη
Δωρεάν Είσοδος

 

Σάββατο 3 Μαΐου στις 18:00


«4ΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ»


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, μέλος του δικτύου Enterprise Europe Network, διοργανώνει εκδήλωση για την απονομή των βραβείων του «4ου ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ».


Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι εργασίες και θα απονεμηθούν τα βραβεία επίδοσης και συμμετοχής στις ομάδες μαθητών των σχολείων της Αρκαδίας που συμμετείχαν στον 4ο Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας, ο οποίος αθλοθετήθηκε και διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Αρκαδίας με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας και του ΚΕΣΥΠ Αρκαδίας στο πλαίσιο μιας προσπάθειας για την ενημέρωση των μαθητών και μια πρώτη επαφή τους με την έννοια και την αξία της επιχειρηματικότητας.

 

Κυριακή 4 Μαΐου από τις 10:00 έως τις 21:00


«3ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΥΠΑΙΘΡΟΥ – ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ»


Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Σύνδεσμος Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδας (ΣΕΑΓΕ) και το Επιμελητήριο Αρκαδίας συνδιοργανώνουν το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τουρισμού – Υπαίθρου – Αγροτουρισμού.


Τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι του τουριστικού κλάδου από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα έρθουν σε επαφή με επαγγελματίες και φορείς που εμπλέκονται άμεσο με τον τουρισμό υπαίθρου - αγροτουρισμό.

 

Κύρια Θέματα του Συνεδρίου


• Το μέλλον της επιχείρησης τουρισμού υπαίθρου στις Ευρωπαϊκές χώρες.
• Η δημιουργία προϊόντος (Branding) και η συνεργασία στον αγροτουρισμό. Το κλειδί της επιτυχίας. Μαθαίνοντας από την αυστριακή εμπειρία.
• Προώθηση και διαδικτυακές πωλήσεις για μικρούς αγροτουριστικούς ξενώνες.
• Πολιτισμός - Οινικός Τουρισμός: ισχυρά στοιχεία του Τουρισμού υπαίθρου – αγροτουρισμού.
• Διαφοροποίηση και Δικτύωση Προϊόντων και Υπηρεσιών στον Αγροτουρισμό μέσω Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.
• Η σπουδαιότητα των τοπικών προϊόντων στον αγροτουρισμό.
• Το αγροτουριστικό προϊόν και η προβολή του.
• Δικτύωση και προώθηση του τουρισμού υπαίθρου – αγροτουρισμού.


Ενημερωθείτε για το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου στην ιστοσελίδα του Αρκαδικού Πανοράματος www.arkadiko-panorama.gr στην κατηγορία Εκδηλώσεις.

 

Δευτέρα 5 Μαΐου στις 19:00


«ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ»
B2B Επιχειρηματικές συναντήσεις


Σε αυτή την ενημερωτική εκδήλωση (η οποία είναι χωρισμένη σε δύο μέρη) θα παρουσιαστούν οι αγορές: Κίνας, Ρωσίας, Γαλλίας και Γερμανίας από τους εμπορικούς ακολούθους της Ελλάδας στις αντίστοιχες χώρες και θα αναλυθούν η οικονομία και το επιχειρηματικό περιβάλλον καθώς και οι δυνατότητες συνεργασίας και εξαγωγής ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών.
Διοργανωτές της εκδήλωσης: οι Πρόεδροι και τα Μέλη του Διοικητικών Συμβουλίων του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων της ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης και του Επιμελητηρίου Αρκαδίας – Enterprise Europe Network.
Την επόμενη μέρα, Τρίτη 6 Μαΐου 9:30 – 12:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας θα πραγματοποιηθούν οι επιχειρηματικές συναντήσεις με τους εμπορικούς ακολούθους.

 

Τρίτη 6 Μαΐου στις 17:00


«ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ»


Ο Δήμος Τρίπολης, στα πλαίσια διερεύνησης της δυνατότητας ανάπτυξης συστήματος Τηλεθέρμανσης για οικιακή χρήση στην πόλη της Τρίπολης, διοργανώνει ενημερωτική παρουσίαση με θέμα "Τηλεθέρμανση στην πόλη της Τρίπολης".
Στόχος της εκδήλωσης είναι όλες οι ανάγκες σε ζεστό νερό των κατοίκων της πόλης της Τρίπολης, να καλύπτονται μέσω αυτού του πρωτοποριακού συστήματος, το οποίο, εκτός από εξαιρετικά οικονομικό, θεωρείται ότι έχει και το μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα από οποιοδήποτε άλλο σύστημα θέρμανσης.
Εισηγήτρια: Καλέλλη Παναγιώτα, Χημικός Μηχανικός

 

Τρίτη 6 Μαΐου στις 20:30


«ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΣΠΑ (ΣΕΣ)»
Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΑΚΜΩΝ ΑΕ διοργανώνει εκδήλωση στα πλαίσια της συμμετοχής του στην Περιφερειακή Έκθεση «ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ».
Ο ομιλητής της εκδήλωσης, κ. Μπακιρτζής Κωνσταντίνος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου «ΑΚΜΩΝ», θα αναλύσει και θα επικεντρωθεί στα εξής ζητήματα:
• Σύνδεση της εκπαίδευσης και της κατάρτισης με την απασχόληση
• Μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας
• Επένδυση στην εκπαίδευση και κατάρτιση
• Δημιουργία ποιοτικών δυνατοτήτων εκπαίδευσης.
• Βελτίωση προοπτικών απασχόλησης και ανάπτυξης δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού


Τετάρτη 7 Μαΐου στις 20:30


«ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ»
Ένα γαστρονομικό happening με Αρκάδες μάγειρες να ετοιμάζουν και να σερβίρουν παραδοσιακές Αρκαδικές συνταγές.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις της Έκθεσης στην Βιομηχανική Περιοχή της Τρίπολης (Κτίριο Γ.Ε.Α)

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ
Η διάρκεια της έκθεσης είναι από τις 2 έως τις 7 Μαΐου και οι ώρες λειτουργίας της
Καθημερινές: 17.00 – 22.00 και Σαββατοκύριακο: 10.30 – 22.00.

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ
Μια προσφορά του ΚΤΕΛ σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας
ΑΦΕΤΗΡΙΑ: Πλατεία Κολοκοτρώνη
ΩΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ: Ανά μία ώρα, στις ώρες λειτουργίας της έκθεσης

Πληροφορίες: Επιμελητήριο Αρκαδίας: 2710 227141-2

Χορηγοί: ΑΚΜΩΝ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.
Χορηγοί Επικοινωνίας: AGRONEWS, AGRENDA, REAL NEWS, REAL FM 97.8, AGROTYPOS, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: