Οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι καθησυχαστικοί όσον αφορά τη διασπορά του ιού και επισημαίνουν ότι το Κέντρο έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ιχνηλάτηση και παρακολούθηση των επαφών του ασθενούς, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα πρόληψης και ελέγχου της διασποράς της νόσου για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Ποια είναι τα μέτρα προφύλαξης που συστήνονται για την προστασία από τον κοροναϊό MERS.

MERS56754Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων στις οποίες υπεβλήθη ο οδηγός ταξί που μετέφερε τη Μεγάλη Πέμπτη από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αμφιάλη Κερατσινίου, τον 69χρονο ασθενή που πάσχει από βαρύ σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας από τον κοροναϊό mers. Οι αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες έχουν θέσει σε παρακολούθηση περίπου 50 άτομα, τα οποία ήρθαν σε επαφή με τον 69χρονο, εκ των οποίων οι 25 ήταν συνεπιβάτες του στην πτήση από τη Σαουδική Αραβία. Για τους υπόλοιπους επιβάτες έχουν ενημερωθεί οι υγειονομικές υπηρεσίες των χωρών τους

 

. Τα μέτρα προφύλαξης που συστήνονται για την προστασία από τον κοροναϊό mers είναι αυτά που ισχύουν και για τις άλλες ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού, δηλαδή, η αποφυγή στενής επαφής με άτομα που παρουσιάζουν τα συμπτώματα της νόσου (βήχας, φτέρνισμα) και έχουν πρόσφατα ταξιδέψει σε περιοχές υψηλού κινδύνου (Αραβική Χερσόνησος). Ιδιαίτερα, τονίζεται η έγκαιρη αναζήτηση ιατρικής εκτίμησης σε ταξιδιώτες που επιστρέφουν από την Αραβική Χερσόνησο και εμφανίζουν παρόμοια συμπτώματα, εντός 14 ημερών από την άφιξή τους. Στο μεταξύ, ο 69χρονος ασθενής νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Σωτηρία» και η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: