Να επιστρέψουν νωρίτερα στα θρανία καλούνται οι μαθητές 500 σχολείων της χώρας, μετά την απόφαση του υπουργείου Παιδείας, να μειώσει τις ημέρες των διακοπών του Πάσχα, για να αναπληρωθούν διδακτικές ώρες που χάθηκαν λόγω των καταλήψεων.

mathites 34Αναλυτικά οι κατάλογοι με τα σχολεία τα οποία έχει προγραμματιστεί να ανοίξουν αύριο, έχουν αναρτηθεί ανά περιφέρεια, στην ιστοσελίδα του υπουργείου.


Στάσεις εργασίας από την ΟΛΜΕ


Η απόφαση του υπουργείου, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των καθηγητών, με την ΟΛΜΕ να προκηρύσσει για αύριο τρίωρες στάσεις εργασίας.
Ειδικότερα, το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ έχει κηρύξει στάσεις εργασίας 8 - 11 π.μ. για τις ημέρες 23, 24 και 25/4/14, στα σχολεία όπου οι περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης ορίζουν αναπλήρωση της ύλης μέσα στις διακοπές του Πάσχα, και καλεί τα ΔΣ των ΕΛΜΕ να λάβουν αποφάσεις για συμπληρωματικές στάσεις εργασίας τις ίδιες ημέρες όπου απαιτείται.


Συμεών Κεδίκογλου: Σε πειθαρχικό έλεγχο όσοι απουσιάσουν από τα μαθήματα αναπλήρωσης


Μήνυμα προς τους καθηγητές, έστειλε μέσω του τηλεοπτικού σταθμού STAR, ο υφυπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου.


Δήλωσε πως όσοι επιλέξουν να απουσιάσουν αδικαιολόγητα από τα μαθήματα της αναπλήρωσης των χαμένων ωρών διδασκαλίας από τις καταλήψεις, θα υποβληθούν σε πειθαρχικό έλεγχο.


Ο κ. Κεδίκογλου, επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΟΛΜΕ, Θέμη Κοτσιφάκη, κατηγορώντας τον πως άσκησε «επαναστατική γυμναστική στην αρχή της χρονιάς με τις καταλήψεις», την οποία όπως είπε, εξαργυρώνει ως υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.
ΟΛΜΕ: Αντιδημοκρατικός κατήφορος


Για αντιδημοκρατικό κατήφορο κάνει λόγο η ΟΛΜΕ, απαντώντας στις προειδοποιήσεις του υφυπουργού Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου.


Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος έχει και όρια αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ και σημειώνει ότι υφυπουργός Παιδείας φρόντισε για μία ακόμα φορά να επιδείξει το αυταρχικό πρόσωπο της κυβερνητικής πολιτικής, σπεύδοντας, όπως τονίζει, να απειλήσει με πειθαρχικές διώξεις όσους εκπαιδευτικούς αρνηθούν να συμμετάσχουν στο «θέατρο» της αναπλήρωσης ωρών που χάθηκαν λόγω καταλήψεων, συμμετέχοντας στις στάσεις εργασίας που έχουν κηρύξει η ΟΛΜΕ και οι ΕΛΜΕ.


Ακόμη η ΟΛΜΕ κατηγορεί κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας για αμφισβήτηση του συνταγματικού δικαιώματος στην απεργία.


Αντί να απολογείται το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση που ακόμα και σήμερα υπάρχουν κενά σε μαθήματα, αντί να απολογείται για τα κενά εκπαιδευτικών σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, αντί να απολογείται για το γεγονός ότι στα ΕΠΑΛ οι μαθητές διδάχθηκαν ελάχιστες ώρες ακόμα και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, τολμά να αμφισβητεί ευθέως το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία και στον συνδικαλιστικό αγώνα, αναφέρεται στην ανακοίνωση και καταλήγει λέγοντας: «Η υποκρισία και ο κατήφορος δεν έχουν τέλος».

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: