Σύσκεψη για το χιονοδρομικό κέντρο της Οστρακίνας εν όψει χειμερινής περιόδου

vdgsdegΗ περαιτέρω τουριστική αναβάθμιση του όρους Μαινάλου και ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα, του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Αρκαδίας, αρμόδιου για θέματα Πολιτικής Προστασίας Γιώργου Ρουμελιώτη, μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Τρίπολης και του Επιχειρηματία που έχει νοικιάσει τις εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού.

 


Στη διάρκεια της συνάντησης κατατέθηκε μία σειρά προτάσεων για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν εν όψει της χειμερινής περιόδου και της έναρξης λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου της Οστρακίνας.

 


Μεταξύ άλλων ζητήθηκε επέκταση του χώρου στάθμευσης, τοποθέτηση χιονοδεικτών κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στο Χιονοδρομικό καθώς και προστατευτικών μπαρών, επούλωση λάκκων και λακκουβών. Επίσης ζητήθηκε συνεχής εκχιονισμός στο δρόμο πρόσβασης στις εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού, διάνοιξη γεώτρησης, καθώς και η χαρτογράφηση των μονοπατιών του Παυσανία.

 


Η ανταπόκριση του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας ήταν άμεση και μετά το τέλος της σύσκεψης εστάλη μηχανικός της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας για να προχωρήσει σε μία πρώτη εκτίμηση και αξιολόγηση των έργων που πρέπει να γίνουν.
Επίσης συμφωνήθηκε σε ένα μήνα να επαναληφθεί η σύσκεψη για να γίνει ένα follow up, μία παρακολούθηση των εργασιών που πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα, πριν ξεκινήσει και επίσημα η λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου.

 


Ο κ. Γιαννακούρας χαρακτήρισε το Μαίναλο, ως τον κατεξοχήν «πνεύμονα» ανάπτυξης της Αρκαδίας και στόχος της Περιφερειακής Αρχής, όπως είπε, είναι η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του βουνού και η τουριστική προβολή του για δραστηριότητες καθ' όλη τη διάρκεια του έτους με ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος και των ιδιαιτεροτήτων του οικοσυστήματος της περιοχής.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: