"Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι έτοιμη μέσα σε αντίξοες συνθήκες για ένα εγχείρημα που θα προσφέρει μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, στρατηγικής σημαασίας, στη χώρα" δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, αναφερόμενος στη Μεσογειακή Διαστημική Πύλη της Καλαμάτας, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Περικλή Παπαδόπουλο, Αστροφυσικό της ΝΑΣΑ και Καθηγητή Αεροδιαστημικής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο San Jose των ΗΠΑ, και τη Θεματική Ανιτπεριφερειάρχη κα Κωνσταντίνα Νικολάκου στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014. 

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανακοίνωσε ότι στις αμέσως επόμενες ημέρες θα ψηφιστεί από τη Βουλή το νομοσχέδιο για την ίδρυση του Ελληνικού Οργανισμού Διαστήματος, πράξη που διεκδικεί εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η οποία θα αποτελέσει το σημαντικότερο σταθμό για τη διεκδίκηση εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για λογαριασμό της χώρας, μεγάλου τμήματος χρηματοδότησης από τα 20 δις ευρώ του προγράμματος Gallileo της Ε.Ε. για την ανάπτυξη της διαστημικής επιστήμης.

 


Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στη συνεργασία με το Von Karman Institute του ΝΑΤΟ, μαζί με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, όπου ήδη φοιτούν οι υπότροφοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την έρευνα στους μικροδορυφόρους και τόνισε ότι «αν πετύχουμε το στόχο της διαστημικής πύλης στην Καλαμάτα θα προσδώσουμε άλλο τόνο αισιοδοξίας στην Περιφέρειά μας και στη χώρα».

 


Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανακοίνωσε τέλος ότι θα υπάρξει ειδική παρουσίαση των προοπτικών επενδύσεων και ανάπτυξης του διαστημικού τουρισμού στο συνέδριο του συνδέσμου Βρετανών τουριστικών πρακτόρων ΑΒΤΑ που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2015 στην Πελοπόννησο.

 


Ο κ. Περικλής Παπαδόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για το ενεργό και συνεπές ενδιαφέρον του για τη διαστημική πύλη της Καλαμάτας, μετέφερε τη βαθιά εκτίμηση των επικεφαλείς του Von Karman Institute για τη συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τόνισε το ιδιαίτερα αυξημένο διεθνές ενδιαφέρον για τους μικροδορυφόρους μετά την επιτυχή εκτόξευση των Λ-sat μικροδορυφόρων, όπως χαρακτηριστικά η Google που σκοπεύει να επενδύσει σε 700 μικροδορυφόρους.

 

 

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: