"Η Πελοπόννησος και το τουριστικό της προϊόν έχει δημιουργήσει μια ελκυστικότητα στη διεθνή αγορά, ιδιαίτερα δε στη Γερμανική τουριστική αγορά" τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης από το Βερολίνο και τη διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ και χαρακτήρισε τα μηνύματα εξαιρετικά αισιόδοξα από την παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 

TATT1QΟ Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης εκπροσώπησε την Πελοπόννησο και την Ελλάδα στα εγκαίνια της έκθεσης, τα οποία τέλεσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας κ. Σταϊνμάγιερ την Τρίτη 3 Μαρτίου, και πραγματοποίησε επαφές με τον Υφυπουργό Διεθνών Συνεργασιών της Γερμανίας κ. Γιόαχιμ Φούχτελ, καθώς και με φορείς τουρισμού της Γερμανίας. Η αποστολή της Πελοποννήσου αποτέλεσε και την επίσημη Ελληνική παρουσία στα εγκαίνια της έκθεσης.

 


"Με δουλειά πολύ και εξαιρετικό σχέδιο προσπαθούμε να πουλήσουμε το προϊόν μας και αυτό το επιτυγχάνουμε συνεχώς" δήλωσε ακόμη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και σημείωσε ότι "ιδιαίτερα η φετινή παρουσία μας στην Παγκόσμια Έκθεση ΙΤΒ στο Βερολίνο είναι εξαιρετικά σημαντική".

 


Ο κ. Τατούλης σημείωσε ακόμη "ότι κατά την τελετή των εγκαινίων, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού της Γερμανίας ήταν εξαιρετικά θετικός για τη χώρα μας και, αφού μίλησε με τα καλύτερα λόγια, τόνισε ότι όλες οι πλευρές θα πρέπει να συμφωνήσουν και να συνεννοηθούν, γιατί η Ελλάδα θα πρέπει να είναι μέσα στο ευρώ, είναι στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης. Αυτό ιδιαίτερα μας χαροποίησε και είχε μεγάλη ανταπόκριση σε όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού".

 


"Το κλίμα είναι πάρα πολύ θετικό για τη χώρα. Η τεχνητή αντιπαράθεση που προσπαθεί να δημιουργήσει η κεντρική πολιτική σκηνή, ασφαλώς και δεν ισχύει. Εκτιμώ ότι φέτος θα πάμε ακόμα καλύτερα με την τουριστική αγορά της Γερμανίας, επικρατεί αισιοδοξία και αυτά που λέγονται πολλές φορές είναι υπερβολές και δεν ισχύουν" τόνισε ακόμη ο κ Τατούλης.

 

 


Σχετικά με το σχεδιασμό της Πελοποννήσου, ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι "συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο που χαράξαμε με ακόμα μεγαλύτερα βήματα. Το πρώτο 15νθήμερο του Οκτωβρίου θα έχουμε το μεγάλο γεγονός της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς, το συνέδριο της ΑΒΤΑ στην Πελοπόννησο. Είναι αναμφίβολα παγκόσμιο γεγονός και αποδεικνύει ότι η παγκόσμια τουριστική αγορά εμπιστεύεται πλέον το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου. Πριν λίγο συνομιλήσαμε με την κα Υπουργό Τουρισμού και καταλήξαμε στον τρόπο οργάνωσης του συνεδρίου και νομίζω ότι αυτό θα μας δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση".

 


"Απ' την άλλη πλευρά οργανώνουμε στις αγορές που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εμάς πολύ σημαντικά γεγονότα προκειμένου να μεγαλώνουμε συνεχώς και να κερδίζουμε μεγαλύτερα ποσοστά από τις αγορές. Συμμετέχουμε επίσης στην έκθεση στη Μόσχα και έχουμε δρομολογήσει σε δύσκολους καιρούς σημαντικές επαφές που θα προσφέρουν άμεσο αποτέλεσμα στην αγορά της Πελοποννήσου" πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.
Ο κ. Τατούλης δήλωσε τέλος ότι "αυτά που δημιουργούμε ως πολιτικά γεγονότα δεν έχουν καμία σημασία στη διεθνή κοινότητα. Σημασία έχει να κατακτάς καινούργιους χώρους, να δημιουργείς καινούργιες προϋποθέσεις και άνω σε αυτά να θεμελιώνεις τη συνέπειά σου και την αξιοπιστία σου. Αυτό είναι το μήνυμα της Πελοποννήσου.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: