Δέσμευση Κουρουμπλή σε Τατούλη για τη μετατροπή και της σχολής του Παναρκαδικού σε δημόσιο ΙΕΚ - Τι ειπώθηκε κατά την μεταξύ τους συνάντηση!

11136761 1598703873739566 2034361950999283973 nTην διαβεβαίωση ότι ήδη συγγράφεται συμπληρωματική υπουργική απόφαση με βάση την οποία η Επαγγελματική Σχολή Βοηθών Νοσηλευτών του Π.Γ.Ν. Τρίπολης θα συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των δημοσίων ΙΕΚ εξασφάλισε η πολιτευτής Αρκαδίας και νομικός κα Εύη Τατούλη κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί στο υπουργείο Υγείας τόσο με τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή όσο και με το γενικό γραμματέα του υπουργού Υγείας. Ο υπουργός Υγείας έδωσε εντολή προκειμένου τόσο αυτή όσο και άλλες πέντε σχολές που είχαν εξαιρεθεί στην προηγούμενη υπουργική απόφαση να συμπεριληφθούν στην επίμαχη λίστα ενώ προηγουμένως η κυρία Τατούλη είχε τονίσει από την πλευρά της ότι η συγκεκριμένη σχολή αποτελεί υπεραξία για την Αρκαδία αλλά και για τους υπόλοιπους νομούς της Πελοποννήσου που εξυπηρετεί. Στη συνάντηση η κυρία Τατούλη έδωσε υπόμνημα στον υπουργό Υγείας, το οποίο αφορά το σύνολο των προβλημάτων του Παναρκαδικού νοσοκομείου, το οποίο επισυνάπτεται, ενώ ιδιαίτερη μνεία έγινε στο μεγάλο ζήτημα του προβλήματος των προμηθειών. Ο κύριος Υπουργός δεσμεύτηκε ότι το πρόβλημα της πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών στους προμηθευτές αναμένεται να λυθεί με τροπολογία εντός των επομένων ημερών οπότε θα ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση των 200 δισεκατομμυρίων ευρώ που υπάρχουν για εξόφληση κομματιού αυτών των οφειλών. Η κυρία Τατούλη είχε τονίσει από την πλευρά της ότι στην περίπτωση που δεν επιλυθεί άμεσα αυτό το ζήτημα, τα χειρουργεία του Παναρκαδικού νοσοκομείου σε διάστημα δύο μηνών από σήμερα δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν λόγω έλλειψης υλικών με απρόβλεπτες τις συνέπειες για τους πολίτες της Αρκαδίας.

 

 

Τέλος, ο κύριος υπουργός αναφερόμενος στο γνωστό ζήτημα της ύπαρξης καρτέλ στην προμήθεια οξυγόνου, το οποίο θίγει στο υπόμνημά της και η κυρία Τατούλη, δήλωσε αρωγός στην πρόταση της πολιτευτή να δημιουργηθεί άμεσα εντός του Παναρκαδικού μονάδα οξυγόνου με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, προκειμένου να αποφευχθεί η κατασπατάληση δημοσίου χρήματος από συμπαιγνίες εταιρειών, συμφωνίες που λειτουργούν ενάντια στο δημόσιο συμφέρον.

 

 

Μετά το πέρας της συνάντησης η κυρία Τατούλη δήλωσε ότι η "άγρυπνη φροντίδα και επαγρύπνηση όλων μας πάνω στα ζητήματα που απασχολούν την ιδιαίτερη πατρίδα μας την Αρκαδία είναι καθημερινή υποχρέωση και επιβάλλει εποικοδομητικές συνεργασίες".

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: