prosfiges pragmataΜπορεί το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας να αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά η ανθρωπιά δεν έχει χαθεί.Και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα στην συμμετοχή των κατοίκων της Αρκαδίας στην συγκέντρωση ειδών (τρόφιμα, ρούχα και φάρμακα) για τους πρόσφυγες. Η ανταπόκριση ήταν άνευ προηγούμενου και πολύ συγκινητική με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν πάρα πολλά είδη και να χρειαστούν δύο φορτηγά για να μεταφερθούν τα είδη στις αποθήκες του Ερυθρού Σταυρού, στην Αθήνα, και από εκεί στους πρόσφυγες που έχουν ανάγκη. Οι ευχαριστίες από τους αιρετούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου προς τους πολίτες και σε όλους τους φορείς που πρόσφεραν στην καμπάνια αλληλεγγύης αλλά και σε όσους βοήθησαν στην όλη διαδικασία, εθελοντικά, δεδομένες και πολλές.


Η κοινωνία μας αποδεικνύει πως έχει αντοχές και η ανταπόκρισή της σε τέτοιες πρωτοβουλίες δείχνει πως μπορούμε να ελπίζουμε πως θα τα καταφέρουμε. Όταν η ανθρωπιά υπάρχει τότε τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Αρκεί και όσοι έχουν την ευθύνη για την άσκηση της εξουσίας να λειτουργούν ακριβώς με αυτό το χαρακτηριστικό και με γνώμονα την εξυπηρέτηση των ανθρώπων, όποιοι και αν είναι αυτοί και από όπου και αν έρχονται.Ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακουρας παρέδωσε τα τρόφιμα στον Ερυθρό Σταυρό δήλωσε "Την Παρασκευή 22 Απριλίου, αργά το απόγευμα, παρέλαβα στην Αθήνα και στις κεντρικές αποθήκες του Ερυθρού Σταυρού τα είδη που συγκεντρώθηκαν στην Αρκαδία για τους πρόσφυγες.
Η αποστολή των ειδών έγινε από τα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την παρουσία του συναδέλφου Αντιπεριφερειάρχη Φάνη Στεφανόπουλου και της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Αγγελικής Πουλοπούλου.
Τα είδη στη συνέχεια θα αποσταλούν με την φροντίδα του Ερυθρού Σταυρού στους πρόσφυγες.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και σε καθέναν ξεχωριστά που προσέφερε σε αυτήν την πρωτοβουλία που ξεκίνησε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές και σε όλους όσοι βοήθησαν στην διαδικασία συγκέντρωσης, δεματοποίησης καθώς και στην εταιρεία "ΙΚΑΡΟΣ" που μετέφερε τα είδη αφιλοκερδώς.
"Η ανθρωπιά δεν έχει όρια", "η ανθρωπιά δεν έχει σύνορα" και όσο υπάρχει αλληλεγγύη μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρουμε.""pros prag 2

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: