plimira 1«Φιάσκο» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης τη σημερινή στάση της Κυβέρνησης και των τεσσάρων Υπουργών της στη «συνάντηση εργασίας», όπως την ονομάτισαν, στο Υπουργείο Εσωτερικών, ενημερώνοντας σχετικά το Περιφερειακό Συμβούλιο.
«Περιμέναμε από την Κυβέρνηση να ανακοινώσει συγκεκριμένα μέτρα και συγκεκριμένες προτάσεις, αλλά δεν έκανε τίποτα απ’ αυτά» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και σημείωσε ότι η Περιφερειακή αρχή πήγε έτοιμη στη συνάντηση με υψηλό επίπεδο προετοιμασίας και συγκεκριμένες απόψεις και προτάσεις για να διευκολυνθεί η Κυβέρνηση στην αποκατάσταση των βλαβών.


Ο κ. Τατούλης σημείωσε ακόμη ότι τα Κυβερνητικά κλιμάκια την Περιφέρεια Πελοποννήσου εμπιστεύτηκαν, τόσο για να ενημερωθούν, όσο και να συνεργαστούν για τα προβλήματα των περιοχών που επλήγησαν και αυτό «γιατί είμαστε προσεκτικοί, γνωρίζουμε τα προβλήματα και ανταποκρινόμαστε άμεσα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την άμεση επαναλειτουργία του αεροδρομίου της Καλαμάτας».
Πρώτο μέλημα της Περιφερειακής αρχής σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων «και για το λόγο αυτό επεξεργαζόμαστε ένα σχέδιο ενίσχυσης των πληγέντων, μέσα από το Κοινωνικό Ταμείο, στο επίπεδο της σίτισης και κόστους σπουδών των παιδιών τους».
Σχολιάζοντας την απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών περί αναστολής πληρωμής φορολογικών υποχρεώσεων στις πληγείσες περιοχές ο κ. Τατούλης τόνισε εμφατικά ότι μετά την κατεπείγουσα επιστολή του εκδόθηκε η απόφαση αυτή για τις περιοχές της Μεσσηνίας και της Λακωνίας που επλήγησαν, όπως άλλωστε και για τις περιοχές της Αρκαδίας, που επλήγησαν τον Ιούνιο.
Ο κ. Τατούλης ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του αναφέροντας ότι «όλοι προσβλέπουν στην Περιφέρεια, γιατί είναι η μόνη που διαθέτει το απαιτούμενο επίπεδο αξιοπιστίας και δυνατοτήτων, που εμείς εξασφαλίσαμε χωρίς τη βοήθεια καμίας Κυβέρνησης».

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: