aporrimmata diaxirisi«Η Κυβέρνηση να απολογηθεί στους πολίτες για τα δυσβάσταχτα πρόστιμα για τα απορρίμματα»

«Η Κυβέρνηση οφείλει να ξεκαθαρίσει τη θέση της εδώ και τώρα, όπως πολλές φορές και για πολλούς μήνες την έχουμε καλέσει, για το θέμα της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων» δήλωσε η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου στο Περιφερειακό Συμβούλιο τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016.
Η μοναδική νόμιμη και περιβαλλοντικά φιλική λύση, σύμφωνα άλλωστε με τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Συμβουλίου της Επικρατείας από το Νοέμβριο του 2015, παραμένει το έργο ΣΔΙΤ της Περιφέρειας Πελοποννήσου πρόσθεσε η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης.


Απαντώντας η κα Νικολάκου στις παρατηρήσεις του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, ότι δίπλα στους αποκατεστημένους ΧΑΔΑ δημιουργούνται από τις Δημοτικές αρχές νέοι ΧΑΔΑ και ότι οι συνθήκες εργασίες των εργαζομένων στις δομές προσωρινής διαχείρισης των Δήμων είναι άθλιες, τόνισε «ότι η εποχή των ΧΑΔΑ στην Πελοπόννησο έχει τελειώσει. Τα φαινόμενα αυτά είναι απαράδεκτα και για το λόγο αυτό η εντολή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη προς τις υπηρεσίες της Περιφέρειας είναι οι έλεγχοι να είναι συνεχείς και αυστηροί, ώστε να προστατέψουμε το περιβάλλον και τους ανθρώπους της Πελοποννήσου».
«Όσοι ακόμα αντιστέκονται σθεναρά στη νομιμότητα και στην ορθολογική προστασία του περιβάλλοντος, που συνεπάγεται το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, θα πρέπει να απολογηθούν τώρα στους πολίτες της Πελοποννήσου, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν τα πρόστιμα των 10 εκατομμυρίων ευρώ εφάπαξ και 30.000 ευρώ ημερησίως» δήλωσε τέλος η κα Νικολάκου.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: