giannopoylos giannakoyrasΣυνάντηση στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, στην Τρίπολη, με τον Δήμαρχο Γορτυνίας Γιάννη Γιαννόπουλο και τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Γορτυνίας. είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας.
Θέμα της συνάντησης ήταν τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Γορτυνίας. Κυρίως η συζήτηση αφορούσε την ανάπτυξη της Λίμνης του Λάδωνα, που αποτελεί έναν τουριστικό πόλο έλξης για την Αρκαδία μας.
Η συνάντηση έφερε αποτέλεσμα, αφού οριστικοποιήθηκαν τα έργα που θα γίνουν στην περιοχή της Λίμνης Λάδωνα, ύψους 1.250.000 ευρώ και αφορούν κυρίως έργα πρόσβασης, αλλά και ποδηλατόδρομους, κιόσκια και αξιοποίηση των μονοπατιών της παραλίμνιας περιοχής.


Σύντομα, μέσα στην Άνοιξη, σύμφωνα με τον κύριο Γιαννακούρα θα υπάρξει δημοπράτηση των έργων, αφού και τα χρήματα υπάρχουν και οι μελέτες είναι έτοιμες και η πολιτική βούληση είναι δεδομένη για την τουριστική ανάδειξη της Λίμνης Λάδωνα.
Μάλιστα ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας συνέχισε επισημαίνοντας ότι στην περιοχή πραγματοποιούνται και άλλα οδικά έργα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου-ΠΕ Αρκαδίας,
Κάτι που είναι και βασικός στόχος τόσο της Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου όσο και της δημοτικής αρχής Γορτυνίας, αφού η λίμνη Λάδωνα αποτελεί στολίδι και συγκριτικό πλεονέκτημα για την Αρκαδία μας.
Τα έργα έχουν σκοπό να βελτιώσουν την πρόσβαση προς τη λίμνη αλλά θα δημιουργηθούν και διάφορες υποδομές, όπως ποδηλατόδρομοι για την ανάπτυξη τουριστικών δραστηριοτήτων στην περιοχή, καθώς και κιόσκια ενώ θα αξιοποιηθούν κατάλληλα και μονοπάτια γύρω από τη λίμνη.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: