skoupidiaΆρχισαν τα προβλήματα με τα σκουπίδια σε δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Κάτι που για πολλούς ήταν προδιαγεγραμμένη εξέλιξη, αφού μέχρι τώρα δεν έχει δοθεί καμία οριστική λύση και δεν έχει ληφθεί καμία ουσιαστική απόφαση για το τι θα γίνει με την διαχείρισή τους. Αυτή τη φορά το πρόβλημα "χτύπησε" το Δήμο Δυτικής Μάνης στη Μεσσηνία.
Το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε κατά πλειοψηφία απόφαση, πριν λίγες μέρες, να ζητήσει από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου την κήρυξη του Δήμου Δυτικής Μάνης σε έκτακτη ανάγκη καθώς και να γίνουν όλες οι ενέργειες για την εύρεση χώρου που θα πηγαίνουν τα απορρίμματα.


Είναι χαρακτηριστικό πως στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρεται μεταξύ άλλων πως "τα απορρίμματα έχουν συσσωρευθεί στους δρόμους και δεν είναι δυνατόν να γίνει αποκομιδή, διότι δεν υπάρχει χώρος. Αποτελούν δε τεράστιο πρόβλημα για την περιοχή και μάλιστα στο ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου και εγκυμονεί κινδύνους για την δημόσια υγεία και το περιβάλλον".
Και μιλάμε για μία τουριστική περιοχή της Μεσσηνίας και εύκολα κανείς μπορεί να εικάσει το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί αν μείνουν τα σκουπίδια για πολύ καιρό στους δρόμους.
Η εξέλιξη αυτή δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν και θα πρέπει να προβληματίσει τους έχοντες την ευθύνη, ώστε επιτέλους να ληφθεί μία απόφαση για το τι θα γίνει με την διαχείριση των απορριμμάτων. Το πρόβλημα μπορεί να λάβει διαστάσεις και να εξαπλωθεί και σε άλλους δήμους της Πελοποννήσου και μη θεωρεί κανείς πως αυτό είναι απίθανο. Το είδαμε στην Τρίπολη, το βλέπουμε τώρα στο Δήμο Δυτικής Μάνης και δεν ξέρουμε ποιος θα είναι ο επόμενος δήμος...

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια