theodorakis 1Αξιόλογη θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την πρωτοβουλία να δοθεί μία συναυλία στην Τρίπολη με αφορμή τα γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη που συμπληρώνει 91 χρόνια ζωής. Ήταν τιμή μάλιστα για την Τρίπολη και τους κατοίκους της η παρουσία του ίδιου του μουσικοσυνθέτη στην συναυλία της Πέγκυς Ζήνα στην πλατεία Άρεως.
Ο κόσμος ήταν πάρα πολύς και η πόλη είναι από τις λίγες φορές που "βγήκε" κυριολεκτικά έξω για να παρακολουθήσει μία πολιτιστική εκδήλωση.


Οι καλλιτέχνες που τραγούδησαν είναι αξιόλογοι στο είδος τους και έχουν καλές φωνές, αλλά δεν θεωρούμε ό,τι είναι και οι καταλληλότεροι να αποδώσουν όλα αυτά που λένε τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. Όχι ότι δεν ήταν αξιοπρεπείς αλλά δεν ταιριάζουν στο ύφος των τραγουδιών που λένε μέχρι τώρα. Βέβαια ο Μίκης Θεοδωράκης έχει επιλέξει να δίνει την ευκαιρία και σε νέους τραγουδιστές να δοκιμάζονται στα τραγούδια που έγραψε.
Εκείνο δε που έκανε άσχημη εντύπωση και σχολιάστηκε από αρκετό κόσμο είναι η μεγάλη "περιφρούρηση" των οικείων του μουσικοσυνθέτη... Δεν άφηναν παρά ελάχιστους να πλησιάσουν για να χαιρετίσουν τον Μίκη Θεοδωράκη. Ακόμα και οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ ταλαιπωρήθηκαν για να κάνουν τη δουλειά τους.
Ήθελαν να προστατεύσουν τον άνθρωπό τους και καλά έκαναν αλλά θα μπορούσαν να είναι πιο διακριτικοί και όχι να κάνουν αλυσίδα προστασίας γύρω του.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια