skoupidia 4Η περιβόητη νέα συνεδρίαση του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου (ΦΟΔΣΑ) έγινε και αφού απέφυγαν το μαλλιοτράβηγμα, οι κόντρες υπήρξαν, τελικά επικύρωσαν τα όσα είχαν αποφασίσει στην προηγούμενη συνεδρίαση για τον ΠΕΣΔΑ.
Εκείνο όμως που έχει σημασία είναι να δούμε ποιοι θα είναι οι δήμαρχοι που στις 10 Αυγούστου, που είναι και η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων επί της ολοκληρωμένης διαχείρισης των σκουπιδιών, θα πουν συγκεκριμένους χώρους. Αυτό το ζητά ο ΠΕΣΔΑ και η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων... Οι χρόνοι είναι μικροί, τα περιθώρια έχουν στενέψει και ο Πρόεδρος του Οργάνου Ηλίας Ανδρικόπουλος, κατέστησε σαφές πως αν δεν προλάβουν τις ημερομηνίες, χάνουν το τρένο της χρηματοδότησης.


Έχει ενδιαφέρον λοιπόν πώς θα λειτουργήσουν οι δήμοι, αφού σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, άντε δύο τρεις, να μπορούν να χωροθετήσουν και να κάνουν δική τους ολοκληρωμένη διαχείριση. Οι άλλοι μάλλον θα πάνε στην κεντρική ολοκληρωμένη διαχείριση κάνοντας βέβαια την προσωρινή διαχείριση οι ίδιοι.
Τι τους βρήκε πάντως τους δημάρχους της Πελοποννήσου Αυγουστιάτικα. Αντί να έχουν "μαγειρέψει πριν πεινάσουν" έφθασαν στο παρά πέντε για να μην πούμε και στο και πέντε και τρέχουν και δεν φθάνουν.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια