kolokotronis agalmaΕπανασχεδιάζεται ο χώρος φύλαξης των οστών του Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη για να αυξηθεί η επισκεψιμότητα του μνημείου

Πολλοί ίσως δεν γνωρίζουν ότι στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη, στη βάση του, φυλάσσονται και τα οστά του Γέρου του Μοριά. Υπάρχει μία επιγραφή αλλά πολλοί είναι αυτοί που λένε πως πρέπει να γίνει πιο γνωστή η ύπαρξη και των οστών στο χώρο αυτό. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Τρίπολης αποφάσισε και θα προκηρύξει πανελλήνιο αρχιτεκτονικό φοιτητικό διαγωνισμό ιδεών για τον επανασχεδιασμό της βάσης του αγάλματος και του χώρου των οστών του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη στην Πλατεία Άρεως.


Συνολικά έχει προϋπολογιστεί το ποσό των 17 χιλιάδων ευρώ από πόρους της ΣΑΤΑ και σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά σκοπός του διαγωνισμού και των προτάσεων που θα κατατεθούν από φοιτητές είναι ακριβώς η προβολή του γλυπτού του έφιππου ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης και η υπόμνηση των ενταφιασμένων οστών του. Στόχος είναι να γίνει γνωστό το μνημείο και να αυξηθεί η επισκεψιμότητά του. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στη μορφή και στο υλικό κατασκευής του χώρου, που θα πρέπει να είναι σε συμφωνία με τον ευρύτερο χώρο της Πλατείας Άρεως, η οποία έχει αναπλαστεί πρόσφατα.
Θα δοθούν τρία βραβεία. Το πρώτο θα είναι 8 χιλιάδων ευρώ, το δεύτερο 5 χιλιάδων ευρώ και το τρίτο 2 χιλιάδων ευρώ.
Μακάρι να πάνε όλα καλά και να υπάρξει συμμετοχή από φοιτητές και να επιλεγεί η καλύτερη πρόταση ώστε να γίνει η πολυπόθητη αναβάθμιση του μνημείου.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια