Φέτος μαζί με το αρνί ψήθηκαν και οι πολίτες(στον ήλιο!). Όσο γυρνούσαν τα αρνιά στις σούβλες και έπαιρναν χρώμα, όπως λένε οι ψήστες, τόσο έμοιαζαν στους πολίτες, οι οποίοι είχαν γίνει κατακόκκινοι από τον καυτό ήλιο, καθώς τα πλαστικά τραπεζοκαθίσματα που είχαν τοποθετηθεί στην πλατεία δεν είχαν κανένα κιόσκι προκειμένου να προφυλαχθούν οι παρευρισκόμενοι από τον ήλιο. Φυσικά, όπως συμβαίνει όλα τα χρόνια, σε όλες σχεδόν τις περιοχές της Ελλάδας, η προαναφερθείσα  κατάσταση ‘’πέρασε και δεν άγγιξε’’ τους επισήμους

 

Πρώτη φωτογραφία Ο χώρος των επισήμων με σκέπαστρο  

ΚΙΟΣΚΗ 1

ς. Για τους ‘’λίγους’’ είχε τοποθετηθεί κιόσκι, τραπέζια με λευκά τραπεζομάντηλα, καρέκλες με φιόγκους και φυσικά υπήρχαν σερβιτόροι(καθώς το self-service είχε επιλεχθεί μεγαλόκαρδα ως ‘’προνόμιο’’ μόνο για τους  πολίτες).

 

Δεύτερη φωτογραφία.Πολίτες τρώνε το αρνί τους κάτω από τον καυτό ήλιο 

ΚΙΟΣΚΗ 2

Μεγάλη μερίδα πολιτών παραπονέθηκαν έντονα, ζητώντας από τα πολιτικά πρόσωπα και τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών, να κάτσουν ‘’άμα είναι σωστοί’’ όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν μαζί τους στον ήλιο. Αμέσως μετά βέβαια ξεκίνησαν οι καθιερωμένες ‘’χαιρετούρες’,’ οι οποίες όπως τα πασχαλινά αυγά(για να μείνουμε στο κλίμα) περιελάμβαναν δώρο-έκπληξη για τον κάθε πολίτη μια υπόσχεση ρουσφετιού, και κάπως έτσι όλα ως δια μαγείας ξεχάστηκαν.

 

Αθάνατη ελληνική κοινωνία!

Δ.Γ

 

images

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια