ti sxediazei o suriza gia ton asep 1.w hr

Σε διαμαρτυρία προς τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Παναγιώτη Πετρόπουλο προχώρησαν την Πέμπτη 21 Απριλίου εκπαιδευτικοί (δάσκαλοι και καθηγητές) της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η διαμαρτυρία έγινε στην Τρίπολη και οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν στις προωθούμενες αλλαγές τόσο σε θέματα προσλήψεων, όσο και στο ασφαλιστικό. Επίσης αναφέρουν πως με τα όσα θέλει να εφαρμόσει η Κυβέρνηση θα δημιουργηθεί πρόβλημα στα νηπιαγωγεία της χώρας, πολλά εκ των οποίων θα κλείσουν. Ζητούν μόνιμους διορισμούς για να μην κλείσουν σχολεία, που και τώρα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω έλλειψης καθηγητών και δασκάλων, και σε αυτό συμφωνούν όλοι.


Εκεί που, κάτι ξεχνούν οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί και οι αναπληρωτές που διαμαρτύρονται, είναι πως δεν λαμβάνουν υπόψη τους και τους εκπαιδευτικούς που έχουν περάσει με τον ΑΣΕΠ και παραμένουν αδιόριστοι. Θέλουν να μετρά μόνο η προϋπηρεσία. Δεν είναι κακό αυτό, αλλά και όσοι πέρασαν με τον διαγωνισμό, θεωρούμε πως έχουν δίκιο να θέλουν και αυτοί να διδάξουν στα σχολεία. Υπάρχουν μάλιστα εκπαιδευτικοί που έχουν πετύχει σε έναν και σε δύο διαγωνισμούς και δεν μπορούν να διοριστούν. Και ας μας πουν οι αναπληρωτές, αυτοί που έχουν πολλά χρόνια προϋπηρεσία, πώς την απέκτησαν... Μήπως παλιότερα υπήρχε και το "μέσον" και η πρόσληψή τους δεν ήταν και τόσο αδιάβλητη;
Σίγουρα τα σχολεία θέλουν εκπαιδευτικούς και όπως προείπαμε απαιτούνται μόνιμοι διορισμοί. Αλλά το δίκιο είναι δίκιο και δεν θα πρέπει να υπάρχει αντιδικία στο ποιοι θα διοριστούν, όταν το ίδιο το Κράτος ώθησε χιλιάδες εκπαιδευτικούς να πάρουν μέρος στους διαγωνισμούς και το είχε θέσει ως κριτήριο για πρόσληψη.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια