DSC01977Και τώρα που γιορτάσαμε την Ανάσταση του Κυρίου και το Άγιο Πάσχα και τελούμε εν αναμονή της Ανάστασης του λαού μας από τα δεινά, που τα τελευταία χρόνια δεν έχουν τελειωμό, ας κάνουμε και τις δικές μας παρατηρήσεις για όσα συνέβησαν Μεγαλοεβδομαδιάτικα και κυρίως για τον Επιτάφιο του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Τρίπολης, που ναι μεν πέτυχε το στόχο των εμπνευστών του, να συζητείται ανά την Ελλάδα, αλλά από την άλλη προκάλεσε και αρκετά σχόλια, όχι και τόσο κολακευτικά.


Κάποιοι μίλησαν για ελληνική υπερβολή, για επιτάφιο που προκαλεί, έστω και αν το κόστος του δεν είναι υψηλό, λόγω των πολλών χιλιάδων περλών και ότι δεν συνάδει με το Πνεύμα των Ημερών, που είναι πνεύμα κατάνυξης και προβληματισμού για το νόημα των Παθών του Κυρίου και το μήνυμα της Ανάστασής Του.
Το βέβαιο είναι πως τα τελευταία χρόνια η Εκκλησία γενικότερα έχει αποκτήσει, ίσως για να συμβαδίζει με τις εξελίξεις ανά τον κόσμο, έναν πιο κοσμικό χαρακτήρα, απομακρυνόμενη από την απλότητα... Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα να επανέλθει στο ρόλο της, γιατί για πολλούς, έστω και αν κάποιοι το αμφισβητούν, αποτελεί αποκούμπι και παρηγοριά...

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια