konteiner 3Τα απαγορευμένα «ταξιδάκια» των απορριμμάτων της Πελοποννήσου- Σκουπίδια της Μεσσηνίας «πιάστηκαν» στην ΒΙΠΕ Τρίπολης

Δεν είναι η πρώτη φορά που δήμοι της Πελοποννήσου «κάνουν» ταξιδάκια στα σκουπίδια τους. Είναι παλιά μέθοδος και στην Τρίπολη έχουμε γίνει αποδέκτες απορριμμάτων- άλλοτε εν γνώσει μας και άλλοτε εν αγνοία μας- από άλλους δήμους. Παλιότερα στη χωματερή στο Πλάτωμα οι «συλλήψεις» εργολάβων ήταν εβδομαδιαίο άντε μηνιαίο φαινόμενο, ενώ και δικά μας απορρίμματα, την εποχή που προκλήθηκε το μεγάλο πρόβλημα και είχαμε γεμίσει σκουπίδια, ταξίδεψαν σε άλλους τόπους.
Τα παραδείγματα είναι πολλά και αντανακλά την όλη κατάσταση που υπάρχει στη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο και το αδιέξοδο που έχει προκληθεί, καθώς και τις ύποπτες διαδρομές που ακολουθεί η όλη διαδικασία που σε ελάχιστες περιπτώσεις είναι πλήρως νόμιμη.
Και βέβαια να είστε σίγουροι πως κάποιοι έχουν και οικονομικό όφελος από όλη αυτήν την διαδικασία. Είναι γνωστά και χιλιοειπωμένα τα περί «μαφίας» στα απορρίμματα. Και για αυτό κάποιοι μπορεί να μην θέλουν να υπάρξει οριστική λύση στο πρόβλημα.

Η τελευταία περίπτωση και η σύλληψη οδηγού που μετέφερε σκουπίδια από το δήμο Δυτικής Μάνης

Καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Τρίπολης έγινε τη Δευτέρα 9 Μαΐου από κάτοικο της Τρίπολης. Η καταγγελία αφορούσε τη μεταφορά δύο κοντέινερ στη Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης, με αποτέλεσμα να προκληθεί μόλυνση του περιβάλλοντος, αφού από τα κοντέινερ έσταζαν υγρά από τα απορρίμματα που υπήρχαν σε αυτά.
Η Αστυνομία καθώς και κλιμάκιο υπαλλήλων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, πήγαν στην περιοχή και διαπιστώσουν πως το εν λόγω φορτηγό μετέφερε σύμμεικτα απορρίμματα αστικού τύπου και ο 39χρονος οδηγός του, σε έλεγχο που διενεργήθηκε, δεν διέθετε να απαιτούμενα έγγραφα νόμιμης μεταφοράς των απορριμμάτων, εκτός από ένα ανυπόγραφο δελτίο αποστολής και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 39χρονο, ο οποίος ανέφερε πως η φόρτωση των σκουπιδιών έγινε από την θέση «Σκαλιστήρι» του δήμου Δυτικής Μάνης, με προορισμό το ΧΥΤΑ Φυλής.
Ο οδηγός, με την εις βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης την Τρίτη 10 Μαΐου και λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος, αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος.
Να αναφέρουμε πως τη Δευτέρα το βράδυ από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καρδαμύλης, συνελήφθη για μόλυνση του περιβάλλοντος και ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Δυτικής Μάνης, Κ. Φωκέας, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος το πρωί της Τρίτης με εντολή του Εισαγγελέα Τρίπολης.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια