mouseio dasikis 4Ανενεργό παραμένει, αν και έχει εγκαινιαστεί εδώ και 6 χρόνια, το Μουσείο Δασικής Ιστορίας στο Χρυσοβίτσι. Ο λόγος, σύμφωνα με όσα έχουν ειπωθεί από τους αρμόδιους, είναι η έλλειψη προσωπικού. Οι κατά καιρούς προτάσεις για λειτουργία του με προσωπικό του Δήμου Τρίπολης δεν έχουν ευοδωθεί και έτσι το μουσείο ρημάζει, αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη λέξη.
Το περασμένο Σάββατο ο χώρος του Μουσείο άνοιξε στο κοινό για την εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Χρυσοβιτσιωτών, ο Δήμος Τρίπολης και η Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, για το Προσκύνημα του Κολοκοτρώνη στην Παναγία του Χρυσοβιτσίου.


Μία εξόχως θετική κίνηση, γιατί έδωσε τη δυνατότητα να δουν οι επισκέπτες το Μουσείο αλλά και να φανεί πως ο χώρος του μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη διεξαγωγή ημερίδων.
Μακάρι η πρόταση του Συλλόγου Χρυσοβιτσιωτών να υλοποιηθεί στην περιοχή μεταπτυχιακό πρόγραμμα για την ανάπτυξη των ορεινών όγκων να βρει ευήκοα ώτα και να πάρει σάρκα και οστά.
Η περιοχή του Φαλάνθου άλλωστε ενδείκνυται για αυτό το σκοπό, αφού είναι περικυκλωμένη από δάσος στο οποίο υπάρχει σπάνια χλωρίδα και πανίδα. Αρκεί να μην μείνει η πρόταση στα χαρτιά και στις καλές προθέσεις.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια