evi tatouli

«Η συναίνεση είναι το ζητούμενο αυτές τις κρίσιμες στιγμές και όχι οι εκλογές». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων η Εύη Τατούλη στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 και στην εκπομπή ReAction .

Όπως επεσήμανε η Εύη Τατούλη, «οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, είναι στην κατεύθυνση της συνεννόησης και αυτό μπορούμε να το δούμε και από την επιλογή του κ. Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας».

Η Εύη Τατούλη σημείωσε ότι ο κ. Δήμας είναι ένα πρόσωπο που συγκεντρώνει θετικές κριτικές από το σύνολο των κομμάτων και το διακύβευμα είναι η εκλογή του. Αναφορικά με τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή, καθώς ήταν η πρώτη και ενόσω έχουμε άλλες δύο, εξέφρασε την ελπίδα να επικρατήσει η σύνεση και τα πολιτικά κόμματα θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

H κα Τατούλη τόνισε ότι «δεν πρέπει να γίνεται πολιτική από τα μπαλκόνια και ότι είναι καιρός να αρχίσουμε να συνεννοούμαστε για το ποια θα είναι η μεταπρογραμματική Ελλάδα». Σημείωσε δε ότι είναι εξαιρετικά βλαπτικό για τη χώρα να πάμε σε εκλογές αυτή την περίοδο και ότι πρέπει να υπάρξει συναίνεση στο πρόσωπο του προέδρου. «Η όποια εκλογική διαδικασία θα έρθει και εκείνη στην ώρα της», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε ότι τα πολιτικά κόμματα πρέπει να αλλάξουν φυσιογνωμία. «Αυτήν τη στιγμή η απαξίωση των πολιτικών κομμάτων έχει να κάνει με το ότι έχουν κλείσει οι δίαυλοι επικοινωνίας τους με τους πολίτες. Άλλωστε τι είναι ο πολιτικός; Ένας πολίτης που έχει αναλάβει την ευθύνη να εκπροσωπήσει τους πολίτες», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τη διαπραγματευτική θέση της χώρας σημείωσε ότι «Υπάρχουν ζητήματα που θα μπορούσαμε να διαχειριστούμε διαφορετικά. Η κατεύθυνση της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια δεν πρέπει να μπει σε καμία διαπραγμάτευση. Για τους ευρωπαίους ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μία αντιευρωπαϊκή δύναμη».

Αναφορικά με την παρέμβαση των Ευρωπαίων αξιωματούχων στις ελληνικές πολιτικές εξελίξεις η Εύη Τατούλη είπε ότι τέτοιες έξωθεν παρεμβάσεις δεν ευνοούν την κοινωνική συνοχή. «Δεν υπάρχει καλή και κακή Ευρώπη. Δεν πρέπει να δαιμονοποιείται η Ευρώπη. Υπάρχουν καλές και κακές πολιτικές και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι που τις υπηρετούν κάθε φορά».

 

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια