gortinia 1Σε λίγες μέρες, στις 23 Ιανουαρίου, στη Δημητσάνα, συνεδριάζει η Επιτροπή Διαβούλευση του Δήμου Γορτυνίας. Τα θέματα αφορούν στον απολογισμό της δημοτικής αρχής, στην παρουσίαση του σχεδίου δράσης για το νέο χρόνο αλλά και την συζήτηση για τις σχολικές μονάδες της περιοχής και τη δυνατότητα λειτουργίας νέων.


Δεν ξέρουμε ποια είναι τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής, αλλά επειδή τον τελευταίο καιρό έχουν ανακύψει πλείστα όσα προβλήματα πχ Βαλτεσινίκο (τέλη ύδρευσης), Λαγκάδια (διάφορα προβλήματα) καλό θα είναι να παρευρεθούν εκπρόσωποι των κατοίκων και κυρίως να τους δοθεί ο λόγος να πουν τα παράπονά τους και τα ζητήματα που τους απασχολούν... Δεν λέμε βέβαια να μιλούν με τις ώρες, αλλά να γίνει διάλογος... Γιατί αν υπάρξει μόνο μονόλογος τότε δεν υπάρχει λόγος να γίνει και η συνεδρίαση.
Οι απολογισμοί μπορούν να παρουσιαστούν και γραπτά, όπως και ο προγραμματισμός για τα επόμενα χρόνια.
Όσο για τα σχολεία οι αποφάσεις είναι προειλημμένες και λαμβάνονται ψηλά.. Δεν νομίζουμε πως μπορεί να αλλάξει κάτι, αλλά ακόμα και σε αυτό το θέμα, ένα ψήφισμα Δημοτικού, τοπικού συμβουλίου, ακόμα και άλλων φορέων της περιοχής αλλά και της Περιφερειακής Ενότητας στο σύνολό της , αρκεί.
Περιμένουμε να δούμε πώς θα κυλήσει η συνεδρίαση.. Πρέπει βέβαια να υπάρξει και ενδιαφέρον από όσους αντιδρούν και παρουσιάζουν διάφορα προβλήματα στην περιοχή, μόνο στα ΜΜΕ... Αλλά και η καλή διάθεση της Δημοτικής Αρχής. Δεν είναι ωραίο ζητήματα που μπορούν να λυθούν «εντός συνόρων» να φθάνουν μέχρι τη Βουλή.. Και άντε τώρα να «φορτώνεις» τους Βουλευτές και τους Υπουργούς με θέματα, όπως το νερό στο Βαλτεσινίκο..

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια