dimarxoi peloponesseΑν ρωτήσει κανείς τι τελικά θέλουν οι δήμαρχοι της Πελοποννήσου σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων δεν θα πάρει εύκολα συγκεκριμένη απάντηση. Γιατί και οι ίδιοι δεν γνωρίζουν τι ακριβώς ζητούν. Η ιστορία με την ΤΕΡΝΑ ήταν γνωστή εδώ και αρκετό καιρό και ελάχιστοι, ίσως 1-2 δήμαρχοι, είχαν εκφράσει αντιρρήσεις. Οι άλλοι δεν είχαν μιλήσει και περίμεναν να ξεκινήσει η διαδικασία ώστε να τελειώνουν με τα σκουπίδια, εξαιτίας των οποίων είχαν  και έχουν περιπέτειες και πολιτικό κόστος.

Ξαφνικά, λόγω ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του αν. Υπουργού Περιβάλλοντος Γ.Τσιρώνη σήκωσαν «μπαϊράκι». Ο λόγος δεν είναι φυσικά τα δημοτικά τέλη που θα αυξηθούν σύμφωνα με τους ίδιους, γιατί και τόσα χρόνια οι αυξήσεις γίνονταν και κανείς δεν νοιαζόταν για τους δημότες, αλλά να υψώσουν ανάστημα έναντι της Περιφέρειας από την οποία θεωρούν ότι «καπελώνονται». Και θεωρούν πως έχουν την Κυβέρνηση σύμμαχο.

Αντί όμως να ρίξουν τους τόνους και να κάνουν αυτό που θέλουν, αφού θεωρούν πως έχουν συμμάχους και μπορούν να τα καταφέρουν, εξαπολύουν μύδρους-κάτι που έγινε και στην τελευταία τους συνάντηση στην Τρίπολη- κατά της Περιφέρειας.

Θεωρούν έτσι πως οι δημότες θα τους εκτιμήσουν; Ας προχωρήσουν όπως επιθυμούν και ας αφήσουν τους πολίτες να κρίνουν, χωρίς να συνεχίζουν την κόντρα που έχει ξεκινήσει με την Περιφέρεια. Έτσι μόνο θα αποδείξουν πως δεν έχουν άλλες σκέψεις στο πίσω μέρος του μυαλού τους και ενδιαφέρονται για αυτό καθαυτό το πρόβλημα των απορριμμάτων.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια