Φύση τουρισμός

Συνάντηση Επιμελητηρίων με θέμα τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου για την ανάκτηση των κρατικών ενισχύσεων και την κατάργηση των διατάξεων σχετικά με την παροχή και τη διαχείριση των εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου

 

Συνάντηση με θέμα τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου για την ανάκτηση των κρατικών ενισχύσεων και την κατάργηση των διατάξεων σχετικά με την παροχή και τη διαχείριση των εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου πραγματοποιήθηκε, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, υπό την προεδρία του Προέδρου της, κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου, με τη συμμετοχή προέδρων και εκπροσώπων των 24 Επιμελητηρίων, καθώς επίσης και βουλευτών και περιφερειαρχών των περιοχών των οποίων οι επιχειρήσεις πλήττονται από τις τελευταίες εξελίξεις, μετά και την ψήφιση του Σ/Ν «Ρυθμίσεις για την τροποποίηση και τη βελτίωση συνταξιοδοτικών ,δημοσιονομικών, διοικητικών και λοιπών διατάξεων του Υπουργείου Οικονομικών».

Όπως διαπιστώθηκε από τους παρευρισκόμενους, η επαναφορά των άρθρων που είχαν εξ’ αρχής αποσυρθεί (42 & 22 του Νόμου περί Επενδυτικών Εργαλείων και άλλων διατάξεων) στην τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το Υπουργείο Οικονομικών, περιλαμβάνονται τα αντίθετα από τα συμφωνηθέντα σχετικά με το πλαίσιο εγγυήσεων του δημοσίου με τον χειρότερο τρόπο.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε όπως η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος τεθεί επικεφαλής στις προσπάθειες αποτροπής της εφαρμογής των επίμαχων, δυσμενών για τις επιχειρήσεις, άρθρων. Επίσης αποφασίστηκε – κατά σειρά – η ενημέρωση της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών για το μέγεθος του προβλήματος, με την κατάθεση συγκεκριμένων στοιχείων, η δημοσιοποίηση των σημαντικών συνεπειών από την εφαρμογή των διατάξεων αυτών, που θα οδηγήσει με βεβαιότητα τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις στην απόλυτη καταστροφή και τη χώρα σε σημαντική απώλεια θέσεων εργασίας, και, τέλος η κατάθεση τροπολογίας για την εφαρμογή των διατάξεων χωρίς αναδρομική ισχύ.

Τέλος, συγκροτήθηκε μία Επιτροπή, στην ομάδα συμμετέχουν Πρόεδροι Επιμελητηρίων και ειδικοί επιστήμονες, προκειμένου να ενημερώσουν όλους τους εμπλεκομένους σχετικά με το θέμα και να προχωρήσουν στις απαραίτητες επαφές με την Πολιτεία. Η Επιτροπή αποτελείται από τους κ.κ. Κ. Μίχαλο, Πρόεδρο της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ, Π. Σίμωση, Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ευβοίας, Χ. Τοψίδη, Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου, κ. Σ. Γεωργιάδη, Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δράμας, κ. Ι. Μπουντρούκα Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

 

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: