Φύση τουρισμός

Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Πνευματικό κέντρο Τρίπολης με θέμα συζήτησης τα άτομα με αναπηρία και πιο συγκεκριμένα τα άτομα με ψυχική αναπηρία.

Εικόνα 021

Αρχικός ομιλητής ήταν ο κ. Φυτράκης Ευτύχης, Διδάκτωρ Νομικής και επιστημονικός υπεύθυνος προγράμματος για τα δικαιώματα των ατόμων με ψυχική αναπηρία, ο οποίος μίλησε για το δικαίωμα των ανθρώπων αυτών στην ελευθερία, στην εκπαίδευση, στην εργασία, στην αποκατάσταση καθώς και στην αξιοπρέπεια.

Εικόνα 017

 

Αναλυτικότερα συζητήθηκε το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου με ψυχική αναπηρία  στην προσωπική ελευθερία, καθώς ο περιορισμός του δικαιολογείται μόνο για εξαιρετικούς λόγους και μόνο κάτω από ειδικές νομικές εγγυήσεις. Η ψυχική αναπηρία, όπως τόνισαν οι ειδικοί, δεν συνιστά λόγω για την στέρηση της ελευθερίας από μόνη της. Έτσι λοιπόν οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας οφείλουν να σέβονται την ελευθερία των ατόμων με ψυχική αναπηρία και να μην την περιορίζουν παρά μόνο όταν είναι απολύτως αναγκαίο επιστημονικά και δικαιολογημένο νομικά.

Εικόνα 027

 

Τα άτομα αυτά, όπως υπερτονίστηκε και στην ημερίδα θα πρέπει να ακολουθούν ένα πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, το οποίο θα ενισχύει τις ευκαιρίες των ατόμων, προκειμένου να επιτύχουν το καλύτερο δυνατό επίπεδο ανεξάρτητης λειτουργίας σε μια κοινότητα. Τα άτομα με ψυχική αναπηρία πρέπει να έχουν μια ενεργό κοινωνική συμμετοχή προκειμένου να εξασφαλίσουν μια ποιοτικότερη ζωή.

Εικόνα 024

 

Με πιο απλά λόγια, όπως τόνισε  ο κ. Καραλής πρόεδρος των ΑΜΕΑ, τα άτομα αυτά πρέπει να βγαίνουν στην πόλη και να ζουν όπως όλοι οι υπόλοιποι, γεγονός το οποίο θα συμβάλλει στο να ξεπεράσουν το πρόβλημα τους. Ο κ. Καραλής αναφέρθηκε και στα άτομα με σωματική αναπηρία τα οποία αντιμετωπίζουν, όπως είπε, μεγάλο πρόβλημα στην πόλη της Τρίπολης, λόγω έλλειψης αναπηρικών μπαρών σε πολλές δημόσιες υπηρεσίες και σε χώρους ψυχαγωγίας.

Εικόνα 031

Εικόνα 015

Εικόνα 014

Εικόνα 013

Εικόνα 012

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: