Φύση τουρισμός

 

1. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο Φυσιολατρικός Ορειβατικός Όμιλος «Η ΓΚΟΥΡΑ» την Κυριακή 19 Απριλίου 2013 πραγματοποίησε Τακτική Γενική Συνέλευση και εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου για τη περίοδο 2013-2014 στα γραφεία της Ομοσπονδίας Εκδρομικών Φυσιολατρικών Ορειβατικών Σωματείων Ελλάδος, Μπόταση 11, Αθήνα.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέχτηκε, συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Αναστάσιος Κουμουτσάρης  Πρόεδρος

Ελένη Θανοπούλου-Χριστοπούλου Αντιπρόεδρος

Γεώργιος Μπερδούσης  Γεν. Γραμματέας

Λαμπρινή Μητροπούλου  Ειδ. Γραμματέας

Μιχάλης Ζουμπουρλής Ταμίας

Μαρίνα Διαμαντοπούλου-Τρουπή, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων

Ιωάννης Ν. Βέργος μέλος,

Γεώργιος Κωνσταντόπουλος μέλος

Παναγιώτης Γεωργόπουλος, μέλος

1 exormisi 10.7.10-W800

 

2. Σηματοδότηση στο Φαράγγι της Γκούρας

 

Με πρωτοβουλία του Φυσιολατρικού Ορειβατικού Ομίλου  η «ΓΚΟΥΡΑ»  και με την υποστήριξη του, μέλη  του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων (Σ.Α.Ο.Ο)  πραγματοποίησαν σηματοδότηση ενός τμήματος του Φαραγγιού της Γκούρας. Συγκεκριμένα την Τετάρτη 8/5/2013 μια ομάδα έμπειρων ορειβατών από τον ΣΑΟΟ με τον Θανάση Χωματά  και Χρήστο Μαρκαντέ,  ξεκίνησαν το έργο του καθαρισμού και της σηματοδότησης του μονοπατιού από την εκκλησία του Αγ. Νικολάου της Λυσσαρέας ως το γεφύρι του δρόμου Λυσσσαρέας – Κοκκινοράχης  και κατόπιν το τμήμα του φαραγγιού από το γεφύρι  έως την περιοχή «Kάτω Χώνι», μια διαδρομή μήκους περίπου 2,5 χιλιομέτρων.

Τα υλικά της σήμανσης είχαν διατεθεί από τον Δήμο Γορτυνίας, κατόπιν σχετικού αιτήματος που είχε υποβληθεί από τον Όμιλο και την τοποθέτηση τους ανέλαβαν να πραγματοποιήσουν με εθελοντική εργασία τα έμπειρα μέλη του ΣΑΟΟ με την βοήθεια των μελών του Ομίλου «Η ΓΚΟΥΡΑ».

Το παρόν στην προσπάθεια αυτή έδωσαν η Αντιπρόεδρος του Φυσιολατρικού Ορειβατικού Ομίλου Ελένη Θανοπούλου, ο ταμίας Μιχάλης Ζουμπουρλής, μέλη του Ομίλου από την Λυσσαρέα και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κοκκινοραχιτών, Γεώργιος Διαμαντόπουλος.

 

3. Πεζοπορία 2/6/2013 στο Φαράγγι της Γκούρας

 

Την Κυριακή 2  Ιουνίου 2013 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων (Σ.Α.Ο.Ο) θα πραγματοποιήσει πεζοπορία μαζί  με τον Φυσιολατρικό Ορειβατικό Όμιλο  η «ΓΚΟΥΡΑ» στο Φαράγγι της Γκούρας από το γεφύρι του δρόμου Λυσσσαρέας – Κοκκινοράχης, έως την συμβολή με τον ποταμό Τουθόα. Η εξόρμηση είχε προγραμματιστεί από πέρσι και αναβλήθηκε δυο φορές λόγω έκτακτων συνθηκών. Στο τέλος της πεζοπορίας προβλέπεται από το πρόγραμμα μετάβαση στα Ιαματικά Λουτρά της Ηραίας για μπάνιο  και στο τέλος διασκέδαση.

Ώρα συγκέντρωσης στο γεφύρι Λυσσαρέας 9.15 π.μ.

 

4. Εκδρομή στον Αρτοζήνο

 

 

Ο  Φυσιολατρικός  Ορειβατικός  Όμιλος   «Η ΓΚΟΥΡΑ»  θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 22 Ιουνίου 2013,  την καθιερωμένη πλέον εκδήλωση του Ομίλου στον Αρτοζήνο, απ’ όπου ξεκινάει το Φαράγγι της Γκούρας, κοντά στα χωριά Σέρβου και Λυκούρεσι Γορτυνίας.

Ώρα συνάντησης 10.30 π.μ. στον «Αγιοδημήτρη» Αρτοζήνου.

Θα ακολουθήσει Αρτοκλασία υπέρ υγείας  ποιμένων και ορειβατών, μικρή πεζοπορία σε εύκολη διαδρομή πάνω στο βουνό, ξεκούραση και φαγητό στην πηγή του Αγιοδημήτρη.

Τα μέλη και οι φίλοι του Ομίλου που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην εξόρμηση, θα πρέπει  να εφοδιαστούν με τα απαραίτητα δηλαδή: σακίδιο με φαγητό από το σπίτι, νερό (υπάρχει και πηγή), κατάλληλη ενδυμασία και υπόδηση και ….καλή καρδιά.

 

Πληροφορίες:  τηλ. 6972748131

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 

 

 

 

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: