Φύση τουρισμός

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ που παρουσιάστηκαν σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Εξαφανισμένων Παιδιών, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού» στο Ζάππειο, ένα παιδί εξαφανίζεται καθημερινά στην Ελλάδα, με τον συνολικό αριθμό των εξαφανισμένων παιδιών να ανέρχεται σήμερα στα 97, ενώ 23 είναι τα ανήλικα θύματα αρπαγής.

Πιο συγκεκριμένα τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2013 εξαφανίστηκαν 138 παιδιά, από τα οποία τα 90 έχουν βρεθεί. Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία εξαφανίσεων ανηλίκων, ο μέσος όρος ανεύρεσης των ανηλίκων που έχουν εξαφανιστεί το 2012 και τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2013 ανέρχεται σε 78,4%.

 

children

 

Αξίζει να σημειωθεί πως το ποσοστό εξαφανίσεων ανηλίκων στην περιφέρεια είναι μεγαλύτερο από ότι στην Αττική και πως στον κατάλογο με τα αίτια εξαφάνισης παιδιών πρώτα είναι τα οικογενειακά. Αναφορικά με τη δράση του Χαμόγελου του Παιδιού, που παρουσίασε η Συντονίστρια Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000/Amber Alert Hellas, Ιωάννα Λαγουμιντζή, τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2013, μέσω της γραμμής 116000, ο σύλλογος δέχθηκε 41 αιτήματα για την υποστήριξη ερευνών αναζήτησης εξαφανισμένων παιδιών. Το 80% αφορούσε φυγές εφήβων, το 5% γονικές αρπαγές, το 10% ανησυχητικές εξαφανίσεις ανηλίκων και το 5% εξαφανισμένους ασυνόδευτους ανήλικους. Σε ποσοστό πάνω από 80% τα παιδιά, ελληνόπουλα στην καταγωγή, ανήκαν στην ηλικιακή ομάδα 13 έως 18. Από τις 34 περιπτώσεις, στις οποίες το «Χαμόγελο του Παιδιού» παρείχε εξειδικευμένες υπηρεσίες βρέθηκαν και τα 34 παιδιά. Τέλος σύμφωνα με τα στοιχεία, στις αιτίες εξαφάνισης ανηλίκων, το 46% αφορά τις σχέσεις με την οικογένεια, το 30% σχέσεις με το άλλο φύλλο, ενώ την λίστα συμπληρώνουν προβλήματα ψυχικής υγείας σε ποσοστό 14% και κάποιοι ακόμα παράγοντες.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: