Φύση τουρισμός

 

 

Ιδιαίτερα δυναμική ήταν η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο τριήμερο εκδηλώσεων (24-26/5/2013) για την αναβίωση του αρχαίου γυναικείου αγροτικού θεσμού, των «Θεσμοφορίων», που διοργάνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με τις αιρετές Περιφέρειες, το Μουσείο της Ακρόπολης, το Υπουργείο Τουρισμού και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, με τη συμβολή του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.

 

Σκοπός της αναβίωσης των «Θεσμοφορίων» ήταν η ανάδειξη του διαχρονικού ρόλου της γεωργίας στην ελληνική κοινωνία και η σύνδεση των ποιοτικών προϊόντων με την πολιτιστική κληρονομιά και τον τουρισμό της χώρας.φωτογραφία-1

 

Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησε η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου, η οποία μαζί με τον Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας κ. Αντώνη Παρασκευόπουλο, ήταν ομιλητές στο επιστημονικό συνέδριο για τα αγροτικά προϊόντα. Η κα Νικολάκου επανέλαβε την πολιτική θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη για την ενίσχυση των αιρετών Περιφερειών στα θέματα που άπτονται της ανάπτυξης της τοπικής τους οικονομίας, αναφέροντας ότι ο πρωτογενής τομέας παρουσιάζει εξαιρετική δυναμική. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η κα. Νικολάκου ανέλυσε επίσης τις δράσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όσον αφορά την προώθηση των προϊόντων, καθώς και τις παρεμβάσεις που αφορούν την αγροτική ανάπτυξη στην Πελοπόννησο, ενώ τόνισε την ανάγκη η κεντρική εξουσία να παράσχει περισσότερες αρμοδιότητες στον τομέα της παραγωγής. Ο κ. Παρασκευόπουλος αναφέρθηκε στην εξαιρετική ποιότητα των Πελοποννησιακών προϊόντων η οποία απορρέει από τις ιδιαίτερες εδαφικές και κλιματολογικές συνθήκες της.

 

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου και τους παραγωγούς κατάφεραν μια ουσιαστική παρουσίαση του Καλαθιού της Πελοποννήσου, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες του συνεδρίου καθώς και στους επισκέπτες του Μουσείου Ακρόπολης να γνωρίσουν από κοντά και να γευθούν τα Πελοποννησιακά προϊόντα. Έγινε, επίσης, παρουσίαση των Π.Ο.Π προϊόντων και ποικιλιών της Πελοποννήσου.

 

Τα «Θεσμοφόρια» έλαβαν μέρος στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων και το συνεδριακό χώρο του Μουσείου Ακρόπολης, ενώ το περίπτερο της Πελοποννήσου το επισκέφθηκε, τόσο ο Υπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσαυτάρης, ο οποίος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα κάνοντας ειδική μνεία στο κτηνοτροφικό της πρόγραμμα, όσο και το σύνολο των συμμετεχόντων στις εκδηλώσεις καθώς και πλήθος κόσμου. Οι δράσεις διήρκησαν τρεις ημέρες και μεταξύ άλλων περιλάμβαναν την έκθεση των ποιοτικών προϊόντων, που περιλαμβάνονται στο «καλάθι» της κάθε περιοχή, εκδηλώσεις γευσιγνωσίας καθώς και επιστημονικό συνέδριο.

 

 

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: