Φύση τουρισμός

O δήμαρχος Τρίπολης, κ. Γιάννης Σμυρνιώτης, βρέθηκε σήμερα στον ποταμό Γαρεάτη προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμασι το κατά πόσο έχουν προχωρήσει τα έργα καθαρισμού του ποταμού, τα οποία γίνονται με πρωτοβουλία του δήμου Τρίπολης από την εταιρεία που κατασκευάζει τον αγωγό φυσικού αερίου προς την Μεγαλόπολη με μηδενικό κόστος για το δήμο.

12

Τα μηχανήματα έχουν ήδη αρχίσει να καθαρίζουν στις περιοχές που περνά ο ποταμός. Έκει μαζί με τον δήμαρχο βρέθηκε και ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για την ΔΕ Κορυθίου Ανδρέας Μπούρας καθώς και ο πρόεδρος της ΤΚ Στενού Νίκος Μυτζήθρας.

 

Ο δήμαρχος σε συνέντευξη του τόνισε πως ο ποταμός είχε να καθαριστεί πάρα πολλά χρόνια . Επίσης ο δήμαρχος εντόπισε κάποια μικροπροβλήματα στη γέφυρα στο Στενό και εγγυήθηκε, πως σύντομα θα ξεκινήσουν τα απαραίτητα έργα για την επιδιόρθωση της.

15

Ο κ. Νίκος Μυτζήθρας τόνισε την  σημασία του έργου, το οποίο, όπως μας είπε, είναι πολύ σημαντικό για την περιοχή , κάτι που μπορούν να καταλάβουν μόνο όσοι είδαν τις πλημμύρες που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει οσους συνέβαλαν στον καθαρισμό.

 

Τέλος ο κ. Σμυρνιώτης μας γνωστοποίησε, πως παρά το γεγονός ότι οι αρμοδιότητες για τον καθαρισμό των ρεμάτων είναι συγκεχυμένες σε σχέση με αυτές της ΠΕ Αρκαδίας προσπαθούν να κάνουν εργασίες καθαρισμού σε όποια σημεία μπορούν για να προστατεύσουν τις γύρω περιοχές από τυχόν πλημμύρες.

13

14

16

 

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: