Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας συναντήθηκε την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, στην Τρίπολη, με την αρχιτέκτονα -και περιφερειακή σύμβουλο Αττικής- Φωτεινή Δαλιάνη.
Η Φ. Δαλιάνη ενημέρωσε τον περιφερειάρχη ότι έχει ολοκληρώσει την εκπόνηση των μελετών για το κάστρο του Αστρους, εξέλιξη η οποία -όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης- δίνει την δυνατότητα στην Περιφέρεια να ξεκινήσει τη διαδικασία για τη χρηματοδότηση επισκευής του εν λόγω σημαντικού μνημείου για τη Βόρεια Κυνουρία, από κοινού με την απαλλοτρίωση του εσωτερικού χώρου.
Στην ίδια συνάντηση, εξ άλλου, συζητήθηκε και το ενδεχόμενο της συνεργασίας των Περιφερειών Πελοποννήσου και Αττικής με αντικείμενο την ανάδειξη της έπαυλης του Ηρώδη του Αττικού, στα όρια των Κάτω Δολιανών, λίγα χιλιόμετρα από το Αστρος.
Σε ανάρτησή της η κ. Φωτεινή Δαλιάνη επισημαίνει

Περισσότερα...

idataΌπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε με κάθε λαμπρότητα ο εορτασμός των Θεοφανείων στο Παράλιο Άστρος. Με φόντο το ολοκαίνουργιο λιμάνι, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να συμμετάσχει σε μία από τις τρεις πιο σημαντικές γιορτές της ορθοδοξίας.
Η εκδήλωση έγινε σε ειδική εξέδρα στην πλατεία, η πομπή της εικόνας συνοδεύτηκε από τη φιλαρμονική, τον στρατό αλλά και πλήθος κόσμου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ Αλέξανδρου, ο οποίος πραγματοποίησε τη δοξολογία και τον αγιασμό των υδάτων.

Περισσότερα...

panagia prastosΤην ικανοποίησή του εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης για την έγκριση της πρότασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου για ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων τριών σημαντικών έργων.
Πρόκειται για τρία έργα συνολικού προϋπολογισμού 2,3 εκατομμυρίων ευρώ περίπου. Συγκεκριμένα, πρόκειται για

Περισσότερα...

ΑΦΙΣΑ 320x200Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, ο Φορέας Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού και η τοπική κοινότητα Αγίου Πέτρου με την αρωγή φορέων και επαγγελματιών της κοινότητας, με την ευγενική συμμετοχή του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Απόλλων Δυτ. Αττικής, διοργανώνουν για 4η συνεχή χρονιά τον αγώνα υπεραπόστασης στον Πάρνωνα με το όνομα «ΚΡΟΝΙΟΝ ΠΕΡΑΣΜΑ Τρέξιμο στο ιερό βουνό του Κρόνου, του πατέρα των θεών». Ο αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 15 Ιουλίου 2017, από ώρα 10.00 π.μ. με αφετηρία και τερματισμό στον Αγ. Πέτρο Αρκαδίας, καλύπτοντας μια κυκλική απόσταση 70 χλμ!
Η αθλητική διοργάνωση πραγματοποιείται εξολοκλήρου σε μία περιοχή απείρου φυσικού κάλλους, περνώντας μεταξύ άλλων κάτω από έλατα, πλατάνια και πεύκα, με συνέπεια οι δρομείς να τρέξουν κατά το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής υπό σκιά. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 10:00 π.μ. στην πλατεία του Αγ. Πέτρου, κατευθύνεται προς το καταφύγιο Πάρνωνα, περνάει μέσα από τα χωριά Βαμβακού, Βαρβίτσα, Καρυές, Βούρβουρα και τερματίζει στον Άγιο Πέτρο, ενώ η συνολική του διάρκεια θα είναι μέχρι τις 20:30 μ.μ.

Περισσότερα...

koyroyniss43 χρόνια μετά επαναπατρίζονται τα οστά του ήρωα Σωτήρη Κουρούνη από την Καστάνιτσα. Μετά από 43 χρόνια επιστρέφει στην ιδιαίτερη πατρίδα του ο Ήρωας Δημότης του δήμου Βόρειας Κυνουρίας Σωτήρης Κουρούνης, ο οποίος έχασε τη ζωή του μαχόμενος κατά των Τούρκων εισβολέων στην Κύπρο στις 22 Ιουλίου 1974.

Περισσότερα...