ARKADIKOI ORIZONTES LOGO

koyroyniss43 χρόνια μετά επαναπατρίζονται τα οστά του ήρωα Σωτήρη Κουρούνη από την Καστάνιτσα. Μετά από 43 χρόνια επιστρέφει στην ιδιαίτερη πατρίδα του ο Ήρωας Δημότης του δήμου Βόρειας Κυνουρίας Σωτήρης Κουρούνης, ο οποίος έχασε τη ζωή του μαχόμενος κατά των Τούρκων εισβολέων στην Κύπρο στις 22 Ιουλίου 1974.

Περισσότερα...

«Βιολογικός καθαρισμός (8,8 εκ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ) και λαϊκή αγορά Άστρους (690.000 ευρώ μέσω ΠΔΕ): δύο μεγάλα έργα που αλλάζουν την εικόνα του Δήμου Β. Κυνουρίας»

Δύο μεγάλα έργα που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών στην περιοχή του Άστρους επισκέφθηκε χθες ο κ.Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Βουλευτής Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Συγκεκριμένα, μετά από τη συνάντησή του με τον Δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας κ.Π.Μαντά κατά την οποία ενημερώθηκε γενικά για την πορεία υλοποίησης των έργων, ο κ.Κωνσταντινόπουλος επισκέφθηκε, μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ.Δ.Γκαύρο και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΒΚ κ.Χρ.Βλάχο, το εργοτάξιο κατασκευής του δικτύου βιολογικού καθαρισμού Άστρους-Μελιγούς-Παράλιου Άστρους, καθώς και τον υπό διαμόρφωση δημοτικό χώρο όπου θα μεταστεγασθεί η λαϊκή αγορά της Δ.Κ. Άστρους.

17149135 259150381208556 1382109824 oΤο έργο «Ολοκλήρωση δικτύων βιολογικού καθαρισμού Άστρους - Μελιγούς - Παράλιου Άστρους» αφορά δίκτυα μήκους 29 χλμ. Χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2007 – 2013 με κονδύλια ύψους 8,8 εκ. ευρώ. Η έγκριση προσυμβατικού ελέγχου για το έργο υπεγράφη στις 18 Σεπτεμβρίου 2014 στο Δημαρχείο της Βόρειας Κυνουρίας παρουσία του τότε Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλου.

Η σημασία του για τους τρεις οικισμούς είναι πρωταρχική: σε περιβαλλοντικό επίπεδο, προστατεύεται ο υδροφόρος ορίζοντας και οι ακτές της περιοχής. Σε τουριστικό επίπεδο, αναβαθμίζεται το παράλιο μέτωπο και αυξάνεται η ικανότητα εξυπηρέτησης περισσότερων και μεγαλύτερων τουριστικών μονάδων (εστιατόρια, ξενοδοχεία, κλπ), άρα η περιοχή θα μπορεί να υποδέχεται περισσότερους τουρίστες. Επιπλέον, οι κάτοικοι θα μπορούν να απολαμβάνουν με ασφάλεια και χαμηλό κόστος το φυσικό πλούτο της περιοχής και βελτιώνεται η τοπική αγροτική παραγωγή.

Περισσότερα...

DSC 01581 1Το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 και ώρα 20:00 στο « Ίδρυμα Μνήμης Αγγελική και Λεωνίδα Ζαφείρη», η Ομάδα Λαϊκού Θεάτρου Λιθακιάς Ζακύνθου «Κώστας Σκαντάλης» ανεβάζει τη Θεατρική Παράσταση “ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΑΕΡΑ”.
Η ίδια παράσταση θα παρουσιαστεί και την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017 στις 21:00 στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης.
Πρόκειται για

Περισσότερα...

nipiagogio agioy petroyΣε συνάντηση που είχαν ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, κος Παναγιώτης Μαντάς και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Πέτρου, κος Κόκοτας Δημήτριος, με τον Περιφερειακό Διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας κο Πετρόπουλο Παναγιώτη, την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017, συζητήθηκε το θέμα της ίδρυσης νέας Σχολικής Μονάδας με την ονομασία «Νηπιαγωγείο Αγίου Πέτρου».

Περισσότερα...

xiropigado 1260ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΣΤΡΟΥΣ
Υπό την αιγίδα του Ιδρύματος «Μνήμη Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη»

Ένα Γερμανικό έργο στο Θέατρο ενός Γερμανού φιλέλληνα
«Η επιστροφή της γηραιάς κυρίας» στο Καλολίμανο Ξηροπήγαδου
6 Αυγούστου, ώρα 21.15

Αγαθή τύχη οδηγεί τα βήματα της «Γηραιάς κυρίας» του Θεατρικού Εργαστηρίου Άστρους: Μετά τις δύο θριαμβευτικές βραδιές στο κατάμεστο Ίδρυμα Ζαφείρη, που εξακολουθούν να συζητούνται από τους εντυπωσιασμένους πολίτες της περιοχής, μετά τη διθυραμβική κριτική της Εύης Προύσαλη σε αθηναϊκή εφημερίδα, η γηραιά κυρία αρχίζει να ξετυλίγει τα βήματά της δίνοντας την πρώτη της εκτός έδρας υπαίθρια παράσταση στο πανέμορφο Θέατρο του φιλέλληνα Τόμας Μπεκ στο Καλολίμανο Ξηροπήγαδου.
Ο Τόμας Μπεκ και η σύζυγός του Σίλβια Μπεκ, δύο άνθρωποι εξαιρετικής κουλτούρας, παρακολούθησαν την παράσταση στο Ζαφείρειο, προσκεκλημένοι από το Θ.Ε.Α. και, όπως δήλωσαν, καθηλώθηκαν από το υψηλό της επίπεδο. Ιδιαίτερο ενθουσιασμό μάλιστα τους προκάλεσαν οι σκηνές του φινάλε (που διαφέρει από εκείνο του Ντύρενματ), το οποίο και χαρακτήρισαν ως «ένα φινάλε ανοιχτό στη ζωή και στην ελευθερία, ένα φινάλε, που μόνο οι Έλληνες ξέρουν να το ζήσουν».

Περισσότερα...