eurobank 780x463

Στο κλείσιμο 25 ακόμη καταστημάτων μέχρι το τέλος Ιανουαρίου (κοντεύει τα 100 συνολικά!) προχωρά η διοίκηση της Eurobank.Ένα από τα 25 αυτά καταστήματα είναι και της Μεγαλόπολης ,προκαλώντας μπαράζ αντιδράσεων στους κατοίκους της πόλης και των γύρω χωριών. Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι το συγκεκριμένο κατάστημα είχε μεγάλη επισκεψημότητα και τα οικονομικά του στοιχεία δεν δικαιολογούν το κλείσιμο του. Μήπως οι διοικούντες της τράπεζας βλέπουν πιο μπροστά και η απόφασή τους να κλείσουν ένα οικονομικά υγιές σήμερα τραπεζικό κατάστημα έχει να κάνει με την συρρίκνωση των καταθέσεων ων πολιτών και των επιχειρήσεων μετά το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων; Μήπως κάτι βλέπουν που δεν βλέπουμε ακόμα εμείς;

 

απογραφη

O Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος και το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης καλούν όλους τους δημότες και κατοίκους να απογραφούν στην προσεχή Απογραφή Πληθυσμού στον Δήμου μας.

Είναι ανάγκη να αποτυπωθεί ο πραγματικός πληθυσμός του Δήμου μας για την επόμενη δεκαετία, άρα και οι πραγματικές ανάγκες του Δήμου μας, κάτι το οποίο είναι προς το όφελος όλων των δημοτών, καθώς η απογραφή του πληθυσμού έχει άμεση σχέση με το ύψος των χρηματοδοτήσεων του Δήμου Μεγαλόπολης από την Πολιτεία.

Αγαπάμε τον Δήμο μας! Δίνουμε δύναμη στον Τόπο μας! Απογραφόμαστε ΕΔΩ.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ 2021

Περισσότερα...

βλασησ μεγαλοπολη

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε το νέο πλαίσιο για τις περιφερειακές ενισχύσεις, που θα ισχύσει από την αρχή του 2022 μέχρι το τέλος του 2027. Το νέο αυτό πλαίσιο περιλαμβάνει ειδική διάταξη που επιτρέπει την παροχή πρόσθετων ποσοστών κρατικών ενισχύσεων για τις περιοχές μετάβασης, σημαντικά αυξημένων σε σχέση με τα ισχύοντα σήμερα καθώς και σε σχέση με την αρχική πρόταση των υπηρεσιών της Επιτροπής.

Περισσότερα...

dei 1Σωματεία ΔΕΗ Μεγαλόπολης
(12 - 4 - 2018)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Νομοσχέδιο που ξεπουλάει και διαλύει τη ΔΕΗ, αφήνει στον «αέρα» τους εργαζόμενους και οδηγεί σε ερημοποίηση το Λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης

Το νομοσχέδιο που θα καταθέσει τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση για το ξεπούλημα τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, 2 στην Φλώρινα και 2 στην Μεγαλόπολη μαζί με τα ορυχεία, δίνει την χαριστική βολή στον ενεργειακό γίγαντα της χώρας, καθιστώντας τη εύκολη λεία στα χέρια των «αρπακτικών» στο χώρο της ενέργειας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σπεύδει, μετά τον ΑΔΜΗΕ, να τεμαχίσει και να διαλύσει τη ΔΕΗ και να ξεπουλήσει στρατηγικές λιγνιτικές μονάδες, παραδίδοντας τες σε ιδιώτες ανταγωνιστές της και βάζοντας έτσι, αν συνυπολογίσουμε και σειρά άλλων επιβαρυντικών μέτρων (ΝΟΜΕ, πώληση πελατών, κλπ), ταφόπετρα στο μέλλον της ΔΕΗ.
Το ξεπούλημα των μονάδων της ΔΕΗ γίνεται ευκαιρία να διαλυθούν ταυτόχρονα εργασιακές σχέσεις, εργασιακά δικαιώματα και μισθοί στο χώρο της ΔΕΗ, καταργώντας όποιες κατακτήσεις είχαν επιτευχθεί μέχρι τώρα.
Το μέλλον που επιφυλάσσουν: Για την μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας είναι διάλυση και λεηλασία. Για το Λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης συρρίκνωση και ερημοποίηση της περιοχής.

Περισσότερα...

megalopoliΜεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ πραγματοποιήθηκε έξω από το Υπουργείο Ενέργειας από εργαζόμενους της ΔΕΗ, κυρίως από τη Μεγαλόπολη, την Κοζάνη και τη Φλώρινα, κατοίκους αυτών των περιοχών, εκπροσώπους της εκκλησίας και πολλών φορέων της τοπικής κοινωνίας.

Οι συγκεντρωμένοι με πανό και συνθήματα τάχθηκαν κατά της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων Μελίτη Ι, ΙΙ και του ορυχείου στη Δυτική Μακεδονία, καθώς και των μονάδων 3 και 4 στη Μεγαλόπολη και κατά της προωθούμενης διάλυσης και ολοκληρωτικής πλέον εκχώρησης της ΔΕΗ σε ιδιωτικά ή ξένα κρατικά συμφέροντα. Όπως υποστήριξαν οι εκπρόσωποι των φορέων στις σύντομες ομιλίες τους η επικείμενη ιδιωτικοποίηση των μονάδων σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη θα οδηγήσει σε μαρασμό και ερημοποίηση των περιοχών τους, ενώ έκαναν λόγο για «εθνικό πολιτικό και οικονομικό έγκλημα».

Περισσότερα...