Όχι χλώριο στο υγιεινό νερό Λυκαίου με φυσική ροή από το βουνό δεν δεχόμαστε να το δηλητηριάσει ο Δήμος Μεγαλόπολης
• Πληροφορηθήκαμε ότι ο Δήμος Μεγαλόπολης προγραμματίζει στην Τ.Κ. Λυκαίου επέκταση δικτύου ηλεκτροδότησης με σκοπό να τοποθετήσει στην καινούρια δεξαμενή μηχάνημα χλωρίωσης του νερού.
• Το νερό των πηγών ύδρευσης της τοπικής κοινότητας Λυκαίου το οποίο έρχεται από υψόμετρο πάνω από 1000 μέτρα, μέσα από τη φύση όπου δεν υπάρχουν ούτε καλλιέργειες, ούτε ραντίσματα, ούτε άλλη παρέμβαση στο περιβάλλον μετά από τακτικές εξετάσεις από το έτος 1986 έως σήμερα έχει κριθεί κατάλληλο και υγιεινό, και όλες οι αναλύσεις και τα στοιχεία υπάρχουν στην πρώην Κοινότητα Λυκαίου και στο Δήμο Μεγαλόπολης. Επίσης κατά την επίσκεψη του κ. Δημάρχου στο Λύκαιο την 28-3-2015, ο ίδιος διαβεβαίωσε τους κατοίκους της Τ.Κ. Λυκαίου ότι μετά από τις τακτικές εξετάσεις του νερού των πηγών που γίνονται από το ΕΜΠ το νερό είναι καθαρό και υγιεινό, όπως είπε επίσης και το νερό της κεντρικής βρύσης είναι κατάλληλο και κάλεσε τον εκπρόσωπο της Τ.Κ. Λυκαίου να πάρει από το Δημαρχείο τις εξετάσεις.


• Ακόμη όταν ήρθε στο Λύκαιο η Αρκαδική τηλεόραση στις 24 Ιουλίου 2015 για το θέμα των πηγών και του λάστιχου υδροδότησης, ο Δήμος Μεγαλόπολης βγήκε στο ανωτέρω κανάλι και δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «μετά από εξετάσεις του νερού των πηγών υδροδότησης που γίνονται από το ΕΜΠ το νερό του Λυκαίου έχει βρεθεί σωστό και καθαρό».
• Δεν χρειάζεται χλώριο στο νερό για να κουκουλώσει ή να σκοτώσει κάτι που δεν υπάρχει. Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε όλους τους εμπλεκόμενους που κανονίζουν χωρίς εμάς, να βάλουν χλώριο στο πόσιμο νερό και να «δηλητηριάσουν» το υγιεινό νερό από τις πηγές με φυσική ροή και υπερχείλιση της δεξαμενής.
• Διαφωνούμε και είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε τέτοια απόφαση, δεν θέλουμε χλώριο στο νερό για το οποίο κάναμε τόσο αγώνα, καταργήσαμε το παλιό νερό με άντληση πηγής ύδρευσης εντός του χωριού για να αποφύγουμε το χλώριο και φέραμε πριν από 22 χρόνια επί της τότε κοινότητας, νερό με φυσική ροή από το βουνό στη δεξαμενή του χωριού, (5,5 χλμ. απόσταση) το οποίο όπως προαναφέραμε είναι καθαρό, το πίνουμε χωρίς χλώριο επί 22 χρόνια και δεν μπορεί να μας αναγκάσει ο Δήμος να πίνουμε χλώριο.
• Δεν δεχόμαστε να «δηλητηριάσει» το νερό του Λυκαίου ο Δήμος Μεγαλόπολης, και να μας ποτίζει «φαρμάκι» στα τυχόν σχέδια οποιασδήποτε σκοπιμότητας.
• Το χλώριο έχει καταργηθεί στα περισσότερα κράτη της Ευρώπης, στην Αμερική κ.λπ.. Ο διάσημος αυστριακός καθηγητής οικολογικής χημείας, δρ. Oto Huntsinger είχε πει πριν από χρόνια: «Ο Θεός δημιούργησε 91 στοιχεία, ο άνθρωπος 15 και ο διάβολος μόνο 1, το χλώριο»
• Υπάρχουν πολλοί ειδικοί επιστήμονες, ερευνητικά κέντρα, κ.λπ. οι οποίοι ύστερα από συνεχείς εργαστηριακές και επιδημιολογικές έρευνες συμφωνούν πως αυτό που έσωσε την ανθρωπότητα από παλαιότερες ασθένειες όπως η χολέρα, ο τύφος, η γαστρεντερίτιδα κ.λπ. έρχεται σήμερα να μας καταδικάσει σε πολύ μεγαλύτερες ασθένειες όπως καρκίνο, άνοια, νεφρικές παθήσεις, καρδιακές παθήσεις, αρτηριοσκλήρωση, αναιμία, υψηλή πίεση, αλλεργικές αντιδράσεις, αποβολές, δυσμενείς επιδράσεις στο δέρμα και στα μαλλιά και σε πολλές άλλες εκφυλιστικές ασθένειες.
Το χλωριωμένο νερό μπορεί να είναι επικίνδυνο όχι μόνο ως πόσιμο, αλλά και όταν χρησιμοποιείται για το πλύσιμο του σώματος και για μαγείρεμα.
Παραθέτουμε δημοσιεύματα και αναφορές επιστημόνων, μεταξύ των οποίων και τα ανωτέρω, με τις βλάβες και τις αρρώστιες που προκαλεί το χλώριο και τα προϊόντα του στο νερό το πόσιμο, στο μαγείρεμα, στο ντουζ κλπ, στον ανθρώπινο οργανισμό.
Συνημμένα : 6 σελίδες με δημοσιεύματα
11 σελίδες με 216 υπογραφές
1 σελίδα με 2 φωτογραφίες

Γι’ αυτούς τους λόγους ΟΧΙ χλώριο στο νερό του Λυκαίου.

Οι παρακάτω υπογράφοντες Δημότες, κάτοικοι Τ.Κ. Λυκαίου

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: