3 6Μήνυμα αισιοδοξίας και συνεργασίας μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Διημερίδας/συνάντησης εργασίας με θέμα «Οικοτουρισμός, μοχλός ανάπτυξης για την περιοχή μας» του Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού στον Άγιο Πέτρο Αρκαδίας.


Τι είναι οικοτουρισμός και τι αγροτουρισμός; Ποιες δυνατότητες έχει η προστατευόμενη περιοχή όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού να αναπτύξει αυτές τις μορφές τουρισμού και να δει τη φύση της να προστατεύεται και τα χωριά της να αναζωογονούνται; Ποια είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, ποιο είναι το σωστό "επιχειρείν", πώς δημιουργούμε το τουριστικό μας προϊόν και πώς το προβάλουμε ώστε να προσελκύσουμε επισκέπτες; Αλλά και τι είδους τουρισμό θέλουμε; Τι είδους ανάπτυξη για τον τόπο μας; Αυτά και πολλά άλλα καίρια ερωτήματα τέθηκαν στη διημερίδα με θέμα «Οικοτουρισμός, μοχλός ανάπτυξης για την περιοχή μας» που πραγματοποίησε ο Φορέας Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού στις 03 και 04 Δεκεμβρίου 2014 στον Άγιο Πέτρο Αρκαδίας.
Τα ερωτήματα τέθηκαν και πολλές απαντήσεις δόθηκαν και άλλες τόσες προτάσεις διατυπώθηκαν. Το πιο ελπιδοφόρο από όλα; Ότι συμμετείχαν όλοι οι «κρίσιμοι παίκτες» για την ήπια τουριστική ανάπτυξη της περιοχής: η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, η τοπική Κοινότητα Αγίου Πέτρου, επιχειρηματίες, εκπαιδευτικοί, κάτοικοι που ενδιαφέρονται για τον τόπο τους και φυσικά ο Φορέας Διαχείρισης.
Αν κάτι βγήκε πάρα πολύ καθαρά από τη διημερίδα είναι η πρόθεση όλων να συνεργαστούν για να δομήσουν ένα όραμα, ένα σχέδιο δράσης και, τελικά, να συμβάλουν στη διατύπωση πολύ συγκεκριμένων προτάσεων για έργα και επενδύσεις συμβατές με το πνεύμα και το γράμμα της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης και της προστασίας του τόπου.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης κ. Μήλιος Δημήτρης, ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Παναγιώτης Μαντάς και ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αγίου Πέτρου Αρκαδίας κ. Δημήτρης Κόκοτας, στους χαιρετισμούς τους έδωσαν τον τόνο με έμφαση στη μεταξύ όλων συνεργασία και στο πέρασμα από τα λόγια στην πράξη, στην υλοποίηση έργων και στην αξιοποίηση των υπαρχουσών ευκαιριών για τη χρηματοδότησή τους. Όλοι συμφώνησαν πως η περιοχή έχει μοναδικά πλεονεκτήματα. Οι φορείς και οι εμπλεκόμενοι στην προστασία και ανάπτυξη του τόπου είναι έτοιμοι για συνεργασία, το επόμενο βήμα δε θα αργήσει!
Ο Φορέας Διαχείρισης ευχαριστεί ιδιαίτερα τη συντονίστρια της διημερίδας/συνάντησης εργασίας κα Ελένη Σβορώνου, υπεύθυνη δράσεων οικοτουρισμού του WWF Hellas, για την παροχή της πολύτιμης βοήθειάς της στη διεκπεραίωση των εργασιών της διημερίδας και για την εξαγωγή των πολύ σημαντικών συμπερασμάτων. Επίσης, τους κατοίκους αλλά και τις τοπικές επιχειρήσεις του Αγίου Πέτρου για τη συμβολή τους στη δημιουργία της οικοτουριστικής διαδρομής με την επίσκεψη των προσκεκλημένων σε εργαστήρια παραγωγής τοπικών προϊόντων.
Σύντομα, τα Πρακτικά της διημερίδας/συνάντησης εργασίας με τα αποτελέσματα και τις προτάσεις των εμπλεκόμενων φορέων, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη νέα ανανεωμένη ιστοσελίδα του Φορέα Διαχείρισης, στο http://www.fdparnonas.gr/.


Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού
Τμήμα Πληροφόρησης, Εκπαίδευσης και Δημοσιότητας
Άστρος Αρκαδίας, 22001
Τηλ: 27550 22021, Fax: 27550 22806
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Web: www.fdparnonas.gr

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: