Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της νέας δημοτικής παράταξης «Τρίπολη. Ενωμένοι Μπροστά» από τον Υποψήφιο Δήμαρχο Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη την Παρασκευή 7 Απριλίου στον ιστορικό χώρο του «Μεγάλου Καφενείου».

Στην ομιλία του ο κ. Σμυρνιώτης περιέγραψε το στίγμα της νέας δημοτικής παράταξης το οποίο είναι υπερκομματικό τονίζοντας ότι: «Η ιστορία μας όρισε να κοιτάζουμε και να προχωρούμε Ενωμένοι Μπροστά. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας πρόσωπα από διαφορετικές κομματικές αφετηρίες. Αφήνουμε στην άκρη όσα μας χωρίζουν και κοιτάζουμε ενωμένοι μπροστά, το αύριο του τόπου μας. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας πρόσωπα που στο παρελθόν βρεθήκαμε σε διαφορετικές δημοτικές παρατάξεις και προχωράμε ενωμένοι συνθέτοντας γνώσεις και πολύτιμες εμπειρίες. Καλούμε τις νέες και τους νέους να καταθέσουν τις απόψεις και τις ιδέες τους σε ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό για τον Δήμο που θέλουν και ονειρεύονται. Συγκροτούμε ένα ψηφοδέλτιο αξιοσύνης και ανανέωσης για την Τρίπολη. Επιλέγουμε τους άξιους, γιατί η επόμενη μέρα απαιτεί πολλή δουλειά, ολοκληρωμένο σχέδιο, τεχνοκρατική προσέγγιση. Επιλέγο»

Περισσότερα...

tzioumis kolymvitirioΜε απόφαση της Διαχειριστικής Επιτροπής του Υπουργείου Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ), εγκρίθηκε η χρηματοδότηση, περίπου 500.000 ευρώ, για τα έργα στατικής επάρκειας στο Kολυμβητήριο της Τρίπολης.

Αυτό ανακοίνωσε επισήμως ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, την Παρασκευή (7/4/2023).
Οι εργασίες στατικής ενίσχυσης και ενεργειακής αναβάθμισης αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τις 30 Νοεμβρίου 2023.

Περισσότερα...

maketaΓ

ια την έναρξη των εργασιών ανάπλασης της πλατείας Αγίου Βασιλείου και τις προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες θα εφαρμοστούν, αναφέρθηκε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, την Πέμπτη (3/2/2022), ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης.Ο Δήμαρχος μίλησε για "εμβληματικό έργο" και "ιστορική επέμβαση", αναφέροντας τα εξής: «Το κέντρο της Τρίπολης, η πλατεία Γεωργίου Β´, γνωστότερη ως Κεντρική ή Αγίου Βασιλείου, αλλάζει ριζικά ΜΟΡΦΗ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ.Η ανάπλασή της ξεκίνησε, ένα φιλόδοξο έργο, χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ, Μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, βρίσκεται σε εξέλιξη.Η σύνδεση της πλατείας με το Ανοιχτό Οικονομικό Κέντρο (παλιά Κλωνατζίδικα), με τις κεντρικές της πόλης αρτηρίες και με τους γύρω από αυτήν μικρούς πεζοδρόμους δημιουργεί έναν νέο, έναν διαφορετικό και, προπαντός, σύγχρονο χώρο και πνεύμονα κίνησης, δημιουργίας, οικονομικής δραστηριότητας, ευχάριστης περιδιάβασης. ΟΛΑ θα είναι καλύτερα και λειτουργικότερα, ΣΥΝΤΟΜΑ.

Περισσότερα...

dara2021 3

Κώστας Τζιούμης: «Συνεργαζόμαστε με τους τοπικούς Προέδρους και προχωράμε μικρά και μεγάλα έργα στα χωριά μας»
Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες ανάπλασης στην πλατεία της τοπικής κοινότητας Δάρα.
Πρόκειται για ακόμα μία παρέμβαση η οποία προέκυψε ύστερα από την αγαστή συνεργασία της δημοτικής αρχής της Τρίπολης με τον εκάστοτε τοπικό πρόεδρο κοινότητας και με την ευγενική χορηγία κατοίκων του χωριού.

Περισσότερα...

tzioymis tritsis

Το Υπουργείο Εσωτερικών επισκέφθηκε, την Τετάρτη (3/11/2021), ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, ο οποίος συναντήθηκε με τον αναπληρωτή Υπουργό κ. Στέλιο Πέτσα και με τον Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη.Αντικείμενο των συζητήσεων αποτέλεσε η πορεία και εξέλιξη των έργων του Δήμου Τρίπολης τα οποία έχουν ήδη εγκριθεί και χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Περισσότερα...