avga pasxa xorio aftodioikisi 1280x720

Σε ανακοινώσεις για τις προγραμματισμένες Πασχαλινές εκδηλώσεις του Δήμου Τρίπολης προέβη, την Παρασκευή (23/4/2021), η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Ελένη Καρούντζου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.
Η Αντιδήμαρχος, αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά και Καλό Πάσχα σε όλους τους πολίτες, εξήγησε ότι το πρόγραμμα διαμορφώθηκε, προσαρμοσμένο στους περιορισμούς που προβλέπονται, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Μ.ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΠΑΣΧΑ

 

Θα μεταδίδονται διαδικτυακά και δια μέσω του Δημοτικού Ραδιοφώνου Τρίπολης (www.drt915.gr) οι ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας

 

M. ΔΕΥΤΕΡΑ:
Πολυφωνική θρησκευτική μουσική από τα θρησκευτικά φεστιβάλ της χορωδίας Τρίπολης υπό τη διεύθυνση της Ελένης Αλεξοπούλου, που πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρου.

Περισσότερα...

τζιουμησ 2021

Διαδικτυακά και από το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο παρουσιάστηκε – την Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 – το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που ο Δήμος Τρίπολης σχεδίασε για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Εθνικής Επανάστασης. Μια σειρά εκδηλώσεων – Υποδομές, Εκδόσεις, Συνέδρια, Διαλέξεις, Εκθέσεις και Δράσεις – που εκτείνονται σε όλο, σχεδόν, το φάσμα του Πολιτισμού και φιλοδοξούν να αφήσουν ισχυρό ίχνος όχι μόνο στο παρόν.

Περισσότερα...

αγροτεσ τζιουμησ

Την Δευτέρα 12 Απριλίου 2021 ο Δήμαρχος Τριπολης κ. Κώστας Τζιούμης συνοδευόμενος από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Μακαρούνη και τον Προϊστάμενο του ΕΛΓΑ κ. Αγγελόπουλο, επισκέφθηκαν τα κτήματα που επλήγησαν από τον παγετό στη δημοτική ενότητα Τεγέας.

Οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν προκάλεσαν ζημιές στις καλλιέργειες και καταστροφή στα δέντρα, γεγονός που διαπίστωσε επί τόπου ο δήμαρχος.

Συνομίλησε με αγρότες και δεσμεύθηκε ότι θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να γίνει το συντομότερο δυνατόν η αντικειμενική αποτίμηση των ζημιών και η αποζημίωση των αγροτών.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος τόνισε: «η σοβαρότητα της κατάστασης προκύπτει από τις εκτιμήσεις των ίδιων των καλλιεργητών και είναι πλέον κατανοητό ότι βρίσκονται σε δυσχερή κατάσταση, που πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί».

demiri 4Ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Γιώργος Λαγός απευθύνει παράκληση προς όλους τους δημότες να μην αποθέτουν ανεξέλεγκτα τα σκουπίδια τους, σε διάφορες περιοχές, διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιών, ενώ προκαλείται σοβαρή μόλυνση του περιβάλλοντος.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Στρίγκου κ. Σαράντος Μπούζος υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή ανταποκρίνεται άψογα σε όσα αιτήματα γίνονται προς τον Δήμο.

Σε κάθε περίπτωση, η ευαισθησία της δημοτικής αρχής και προσωπικά του Δημάρχου κ. Κώστα Τζιούμη για την προστασία του περιβάλλοντος, είναι δεδομένη και αξίζει να υπογραμμισθεί ότι θα ακολουθήσουν αντίστοιχες παρεμβάσεις, σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση απαιτηθεί, για να καθαριστούν μικρές ή μεγαλύτερες χωματερές, εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου Τρίπολης

Την εξέλιξη των εργασιών, στην παιδική χαρά της Στοάς Αθανασιάδη, παρακολούθησε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, το πρωί της Δευτέρας (28/9/2020).

Ο κ. Τζιούμης επισκέφθηκε το σημείο όπου εξελίσσονται οι εργασίες και ήδη στην παιδική χαρά έχουν τοποθετηθεί τα όργανα, έχει γίνει ελαιοχρωματισμός της περίφραξης, σβήστηκαν τα γκράφιτι, ενώ θα τοποθετηθεί και το κατάλληλο δάπεδο.

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Τρίπολης, τόνισε: «Προχωράμε το πρόγραμμα για την δημιουργία 15 νέων, συγχρόνων κα πιστοποιημένων παιδικών χαρών, μέσα στην πόλη, αλλά και σε κάποια χωριά του Δήμου μας. Θα ακολουθήσουν κι άλλες παιδικές χαρές σε τοπικές κοινότητες, μέσα από το πρόγραμμα Leader.

Περισσότερα...