dimarxioΜετά την σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου την Πέμπτη (30/08) με κύριο θέμα την οριστική παραχώρηση των κτηρίων του πρώην Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση του συγκεκριμένου εγχειρήματος, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ.Δημήτρης Παυλής παραχώρησε συνέντευξη στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης, δίνοντας όλες τις λεπτομέρειες για όσα ειπώθηκαν.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη, του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, Γιώργου Γιαννόπουλου, του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αθανάσιου Κατσή, του Δημάρχου Τρίπολης Δημήτριου Παυλή, του υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ Μίλτου Ζαμπάρα και του διοικητή του νοσοκομείου Τρίπολης Πέτρου Τομάρα.

Περισσότερα...

tzioymisΤα θέματα που απασχόλησαν το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο και στα οποία αναφέρθηκε ο επικεφαλής , Τζιούμης Κωνσταντίνος, είναι τα εξής:
Καταρχάς, έδωσε θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους διοργανωτές του night run. Τέτοιες εκδηλώσεις, δήλωσε, πρέπει να γίνονται από συλλόγους της περιοχής μας, με την στήριξη του Δήμου, έτσι ώστε να γνωρίζουν οι επισκέπτες μας, τις ομορφιές και την άριστη φιλοξενία της περιοχής μας και να λειτουργούν ως διαφημιστές μας.
Για το θέμα του μνημοσύνου των απαγχονισθέντων από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής αυτό που εμείς είπαμε στο δημοτικό συμβούλιο είναι ότι δεχόμαστε βέβαια την συγνώμη του προέδρου για την αβλεψία, να μην έχουν δίσκο με σιτάρι στο μνημόσυνο, αλλά του επισημάναμε να ζητήσει συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων οι οποίοι προσεβλήθησαν ιδιαίτερα, με αυτή την αμέλεια από την πλευρά της δημοτικής αρχής και από την καθυστέρηση για την πραγματοποίηση του μνημοσύνου.

Περισσότερα...

5f4772acf99fa4e8cf5c2fc67e0dd378 LΤο Δήμαρχο Τρίπολης Δημήτρη Παυλή επισκέφθηκε σήμερα το πρωί 5 Ιουνίου 2018, ο Πρόεδρος και ο προπονητής της Elite swim team από το Κουβέιτ, με στόχο την επέκταση των αθλητικών τους δραστηριοτήτων στην Αρκαδία και πιο συγκεκριμένα στο κλειστό κολυμβητήριο της Τρίπολης, που αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα κλειστά κολυμβητήρια στην Ελλάδα .

Περισσότερα...

tsiamoylosΣυγνώμη ζήτησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τάσος Κακλαμάνος από τον Νίκο Τσιαμούλο, για την παράλειψη να τον προσκαλέσει σε συνάντηση αρχηγών παρατάξεων και φορέων που έγινε με αφορμή το ζήτημα που έχει προκύψει με την υποχρεωτική εγγραφή παιδιών (από 4 ετών) στα νηπιαγωγεία του Δήμου Τρίπολης.

Ο Νίκος Τσιαμούλος έκανε δεκτή τη συγνώμη και ακολούθως τοποθετήθηκε ξεκάθαρα για το πολύ σοβαρό αυτό θέμα.

«Πρέπει να αντιμετωπιστεί με προσοχή και σοβαρότητα. Η συζήτηση έπρεπε να γίνει πριν τις 10 Απριλίου. Είναι πολύ αργά πλέον. Η σύσκεψη αρχηγών είχε σκοπό ο κ. Παυλής να αποπροσανατολίσει και να καταστήσει όλους μας συνυπεύθυνους. Χαιρετίζω την απόφαση της πολιτείας για τη δίχρονη προσχολική αγωγή» είπε αρχικά και υπογράμμισε ότι ο Δήμος Τρίπολης πρέπει να δώσει έμφαση στις δομές με παιδιά από 2 ως 4 ετών, αφού τόνισε ότι ούτως ή άλλως τα vouchers έχουν ημερομηνία λήξης το 2020. Το πρόγραμμα δεν είναι πιλοτικό όπως ανέφερε ο κ.Τζιούμης και η ανυπαρξία στοιχειωδών υποδομών που ανέφερε ο κ.Σμυρνιώτης προσβ’αλλουν τόσο την εκπαίδευση όσο και εμάς. Έκανα μια έρευνα σε όλα τα Νηπιαγωγεία της Τρίπολης όπου καλώ όλους τους συναδέρφους να τα επισκεφτούν και να τα “γνωρίσουν”. Οι δομές μας είναι σε άριστη κατάσταση και στα 16 Νηπιαγωγεία που έχουμε εκ των οποίων μόνο τα 3 είναι με μίσθωμα.

Περισσότερα...

aekΣτην Τρίπολη, παρουσιάζεται επίσημα, το βιβλίο «ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΕΚ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», του Νίκου Αγγελίδη, τη Δευτέρα 14 Μαΐου στις 7:30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που θα το προλογίσουν ο Δήμαρχος Τρίπολης κ Δημήτρης Παυλής και ο Πρόεδρος ΑΕΚ Τρίπολης κ. Παναγιώτης Βαλασόπουλος. Η 2η έκδοση του πολυσυζητημένου βιβλίου, εμπλουτισμένη με περισσότερο υλικό, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Νότιος Άνεμος". Είναι ένα ξεχωριστό ταξίδι στα αχαρτογράφητα νερά της ιστορίας της ΑΕΚ και του δικέφαλου αετού.

Ένα ταξίδι αγωνιώδες, έτσι ακριβώς περιγράφεται, για να διασωθεί η ρίζα, ο πολιτισμός, η γλώσσα, η θρησκεία, τα ήθη και έθιμα που κρατούσαν σαν φυλακτό στις αλλοτινές τους πατρίδες οι Μικρασιάτες, οι Ρωμηοί της Πόλης και της Σμύρνης, οι Πόντιοι...

Περισσότερα...