Κεντρική φωτογραφία

Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» εντάχθηκε το έργο «Αξιοποίηση και Επανάχρηση του Παλαιού Δημαρχείου Τρίπολης», με προϋπολογισμό 2.050.000 ευρώ.

Την απόφαση υπογράφει ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα, εγκρίνοντας τη σχετική πρόταση του Δήμου Τρίπολης.

Για ευτυχή συγκυρία μίλησε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, εξηγώντας ότι με τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Άλωση της Τριπολιτσάς, η Τρίπολη αποκτά ένα Δημαρχείο που της αρμόζει, σ’ ένα νεοκλασικό, εμβληματικό κτίριο στο κέντρο της πόλης. Στόχος για το έργο αυτό είναι να δημοπρατηθεί τους επόμενους μήνες.

«Αξιοποίηση και Επανάχρηση του Παλαιού Δημαρχείου Τρίπολης»

 

Το υποέργο αυτό αφορά στην ανακαίνιση και την επανάχρηση του Παλαιού Δημαρχείου του Δήμου Τρίπολης, με σκοπό την αξιοποίηση του ιδιαιτέρως σημαντικού και εμβληματικού κτιρίου ιδιοκτησίας μας.
Πρόκειται για κτίριο που η κατασκευή του τοποθετείται χρονικά στο τέλος του 19ου ή στις αρχές του 20ου αιώνα. Κατασκευάστηκε αρχικά ως κατοικία του φαρμακοποιού Γρηγορίου Δαρειώτη (εξ’ ού και το όνομα της οδού στην οποία βρίσκεται), ο οποίος στη συνέχεια το δώρισε στον Δήμο. Παλαιό Συμβόλαιο με χρονολογία 1927 αναφέρει τη χρήση του ως Δημαρχείου, ενώ στις μέρες μας στεγάζει δευτερεύουσες Υπηρεσίες του Δήμου Τρίπολης.
Στόχος είναι να μπορέσει το κτίριο να δεχθεί την εγκατάσταση των κεντρικών Υπηρεσιών του Δήμου Τριπόλεως, την δημιουργία Αίθουσας αμφιθεατρικής διάταξης για τις Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της Πόλης και ενός χώρου πολλαπλών χρήσεων που θα εξυπηρετεί διάφορες εκδηλώσεις ή και εκθέσεις.

 

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: