adistasiΕορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Τρίπολη την Κυριακή 26 Νοεμβρίου για την Ημέρα Πανελλαδικού Εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης.. Στην Τρίπολη ο εορτασμός περιλάμβανε τέλεση επίσημης Δοξολογίας στον ιερό ναό του Προφήτη Ηλία και στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου στο Μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων. Τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας και ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής. Μάλιστα σε δηλώσεις του ο κ.Γιαννακούρας ανέφερεΤιμήσαμε με εκδηλώσεις  μία από τις σημαντικότερες γιορτές του λαού μας.... Την ημέρα της Εθνικής Αντίστασης.


Άνθρωποι που δεν τους πίεσε κανένας, αλλά εθελοντικά πήραν μέρος στην Αντίσταση, αποδεικνύοντας πως ο λαός μας είναι ελευθερόφρων και πολεμά με κάθε τρόπο για την Δικαιοσύνη και την Ελευθερία του... "Χωρίς Αντιστασιακούς φέτος οι εκδηλώσεις για την Ημέρα Πανελλαδικού Εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης στην Τρίπολη.
Δυστυχώς ο Τάσος Μουκάκης απεβίωσε, ενώ ο Βασίλης Μουγκοπέτρος είναι ασθενής....
Εμείς παρόλα αυτά οφείλουμε να τιμούμε την προσφορά τους και την θυσία τους για την Πατρίδα.
Οφείλουμε να μην ξεχνάμε τον αγώνα τους και να τους έχουμε παράδειγμα, ώστε και εμείς να αγωνιζόμαστε εθελοντικά για την χώρα μας.
Η Αρκαδία μας πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος και σε αυτή τη σελίδα της ιστορία μας και πολλά χωριά κάηκαν, ενώ πολλοί εκτελέστηκαν για τα πιστεύω τους...
Σε όλη την Αρκαδία υπάρχουν μαρτυρικά χωριά και μαρτυρικά σημεία και η απόδοση φόρου τιμής από τους νεότερους είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε ..
Ας είναι αιωνία η μνήμη τους!"

Ακολουθεί βίντεο

 

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: