ARKADIKOI ORIZONTES LOGO

giannakouras e1456864913176Μετά τις συνεχείς αναφορές στο πρόσωπό μου, του διορισμένου Διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργου Μπέζου, που πλέον έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ευπρέπειας και φθάνουν σε σημείο προσβολής, όχι μόνο εμού του ιδίου, αλλά και του θεσμού που υπηρετώ, είμαι στη δυσάρεστη θέση, να προβώ στην έκδοση της παρούσης ανακοίνωσης, η οποία είναι η πρώτη και τελευταία για το θέμα αυτό.
Και αυτό γιατί δεν επιθυμώ στο ελάχιστο να μπω σε μία ατέρμονη αντιπαράθεση με τον κ.Μπέζο, ούτε να πέσω στο επίπεδο του, οφείλω όμως να διευκρινίσω κάποια θέματα, κυρίως για τους συμπατριώτες μου Αρκάδες, που με έχουν τιμήσει κατ’ επανάληψη με τη θέση την οποία υπηρετώ, σε αντίθεση με τον κ.Μπέζο που κατέχει δοτή θέση, την οποία και δεν σέβεται.

Περισσότερα...

papail 2Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού, ενώπιον των αρμοδίων επιτροπών της Βουλής (κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου «ρυθμίσεις για την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής ...»), για την αναφορά του ειδικού αγορητή του ΠΑΣΟΚ ή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ή ... στη θέση του για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ Μεγαλόπολης, είπε, μεταξύ των άλλων :

Περισσότερα...

xr 5Το Επιμελητήριο Αρκαδίας ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του για την Υπουργική Απόφαση για την εξειδίκευση των κριτηρίων της ρύθμισης οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (Φ.Κ.Α.).
Η Ρύθμιση αφορά:
• Φυσικά πρόσωπα με πτωχευτική ικανότητα (π.χ. έμποροι) ή νομικά πρόσωπα, εφόσον (α) οι συνολικές οφειλές τους προς όλους τους πιστωτές τους δεν υπερβαίνουν τις 20.000 ευρώ ή (β) οι οφειλές τους προς τους Φ.Κ.Α. υπερβαίνουν το 85% των συνολικών οφειλών τους.
• Φυσικά πρόσωπα χωρίς πτωχευτική ικανότητα με επιχειρηματική δραστηριότητα (π.χ. δικηγόροι, αγρότες) υπό την προϋπόθεση ότι έχουν κάνει έναρξη εργασιών και ότι οι οφειλές τους προς τους Φ.Κ.Α. δεν υπερβαίνουν τις 50.000 ευρώ.
Η ρύθμιση καλύπτει οφειλές που «γεννήθηκαν» έως τις 31/12/2016 και οι αιτήσεις θα υποβάλλονται έως τις 31/12/2018, ηλεκτρονικά προς το Κ.Ε.Α.Ο.

Περισσότερα...

konstantinopoulos 27012015160802Στο θέμα της υλοποίησης του έργου «Υπολειπόμενες εργασίες αναδασμού Κανδήλας» επανέρχεται με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Στην ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών, ο Βουλευτής Αρκαδίας επισημαίνει πως, παρά τις μακροχρόνιες προσπάθειές του, από κοινού με το «ΤΟΕΒ Αγροκτήματος Έλους Κανδήλας», και την ένταξη του εν λόγω έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το 2014, κατά τη διάρκεια της θητείας του κ.Κωνσταντινόπουλου ως Υφυπουργού Ανάπτυξης, εντούτοις δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως πρόοδος στο έργο. Υπενθυμίζει δε πως τον περασμένο Μάιο, απαντώντας σε σχετική ερώτησή του, υπήρχε η δέσμευση της Περιφέρειας Πελοποννήσου πως η δημοπράτηση του έργου θα γινόταν εντός του θέρους του 2017, η οποία δυστυχώς δεν έχει γίνει.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Περισσότερα...

skourletis synantisi arkades 696x392Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε, την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018, με μέλη του Παγκόσμιου Παναρκαδικού Συμβουλίου και του Διοικητικού Συμβουλίου της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, η οποία ασκεί παράλληλα και την Προεδρία του Παγκόσμιου Συμβουλίου. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις των συλλογικών φορέων που εκπροσωπούν τους Αρκάδες, για την πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής τους. Στη βάση αυτή, ο Υπουργός Εσωτερικών ενημερώθηκε για τις παρεμβάσεις και τις θέσεις τους, οι οποίες αποσκοπούν σε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που θα επιλύει προβλήματα και θα διευρύνει τις επιλογές των τοπικών παραγωγικών και πολιτιστικών δυνάμεων.

Περισσότερα...