ARKADIKOI ORIZONTES LOGO

konstantinopouloss 708Βασικά σημεία της ομιλίας του κ.Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Βουλευτή Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), κατά τη συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης ερώτησής του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με θέμα «Αποζημίωση των αγροτών από τη θεομηνία της 11ης Ιουνίου που προκάλεσε ολική καταστροφή στο Αλεποχώρι, στα Πηγαδάκια, στα Βούρβουρα και στη Βλαχοκερασιά Δήμου Τριπόλεως Αρκαδίας»:

· Η οικονομία της περιοχής της Δ.Ε. Σκυρίτιδας είναι κατά κύριο λόγο αγροτική και εκεί γίνεται μεγάλη σποροπαραγωγή πατάτας. Η ολική καταστροφή θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα γενικότερα σε αυτό τον κλάδο της αγροτικής παραγωγής.

Περισσότερα...

vipeΣτο χώρο του ΚΔΑΥ στη ΒΙΠΕ Τρίπολης οι συνθήκες εργασίας είναι πολύ δύσκολες. Μετά από Γ.Σ. που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του χώρου, για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους και πριν υλοποιήσουν την απόφασή τους για στάσεις εργασίας, η εργοδοσία κατέβαλε άμεσα τα χρωστούμενα των τακτικών αποδοχών. Όμως τα σημαντικά τους προβλήματα δεν είναι μόνο η πληρωμή των δεδουλευμένων. Επικρατούν πολύ κακές συνθήκες υγείας και ασφάλειας της εργασίας και ελλειπή στοιχειώδη μέτρα προστασίας από μέρους της εργοδοσίας. Οι εργαζόμενοι του χώρου μαζί με το σωματείο και την σωματειακή τους επιτροπή κατέληξαν σ’ ένα πλαίσιο διεκδικήσεων και αποφάσισαν ότι αν δεν καλυφθούν τα αιτήματά τους είναι αποφασισμένοι να προβούν σε κινητοποιήσεις.

Περισσότερα...

likoyrentzosΤην απόφασή του να μην είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής Αρκαδίας, ανακοίνωσε μέσα σε κλίμα συγκίνησης σήμερα  Τετάρτη 21 Ιουνίου στα γραφεία της ΝΟΔΕ Αρκαδίας στην Τρίπολη ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος. Μεταξύ άλλων ο κύριος Λυκουρέντζος δήλωσε: «Πήρα την απόφαση ύστερα από προσωπική αξιολόγηση» : «Εξελέγην σε πέντε αναμετρήσεις βουλευτής, διατέλεσα υπουργός, με τον αρκαδικό λαό ,διανύσαμε μια πορεία, είχαμε κατακτήσεις, αλλά και απογοητεύσεις. Σε κάθε περίπτωση, πάντα στηρίξαμε τα εθνικά και τοπικά συμφέροντα χωρίς υπολογισμούς και ιδιοτέλεια. Με ειλικρίνεια, ευθύτητα και ακεραιότητα αγωνίστηκα για πράξεις και αρχές, απέρριψα την υποκρισία και τον λαϊκισμό. Με τη μαχητικότητα και την υπογραφή μου μεταξύ άλλων δράσεων αναπτύχθηκαν νέες υποδομές στον τόπο μας ιδιαίτερης κοινωνικής σημασίας. Με προσωπική μου απόφαση δεν θα είμαι εκ νέου υποψήφιος.

Περισσότερα...

kerasiaΣυγκεκριμένες προτάσεις για την άμεση και αποτελεσματική ανακούφιση των αγροτών, επαγγελματιών, επιχειρηματιών και κατοίκων στο Αλεποχώρι, στα Πηγαδάκια, στα Βούρβουρα και στη Βλαχοκερασιά του Δήμου Τρίπολης κατέθεσε στους αρμόδιους Υπουργούς ο Βουλευτής Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ.Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Συγκεκριμένα, με ερωτήσεις που υπέβαλε στη Βουλή, απευθυνόμενος προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, Εσωτερικών, Οικονομικών, Εργασίας και Περιβάλλοντος, ο κ.Κωνσταντινόπουλος ζήτησε την άμεση κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ παρουσίασε και ένα ολοκληρωμένο πλέγμα μέτρων για την ενίσχυση των πληγέντων.
Τα μέτρα που προτείνει ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ είναι τα εξής:

Περισσότερα...

godikas 2Προβλέπει σημεία και τέρατα.
1ον Εξαιρεί τα νερά της Λέρνης που είναι φυσικό και καλής ποιότητας νερό και για ύδρευση και το αντικαθιστά με νερό από το εργοστάσιο αφαλάτωσης που θα φτιαχτεί στον Ανάβαλο με ΣΔΙΤ.
2ον Χωρίς καμιά μελέτη για τις επιπτώσεις στον Αργολικό κόλπο, που είναι ένας κλειστός κόλπος, προβλέπονται εργοστάσια αφαλάτωσης και στον Ανάβαλο και στην Κοιλάδα της Ερμιονίδας. Τεράστιες ποσότητες άλμης θα χύνονται στη θάλασσα από τα εργοστάσια αφαλάτωσης, που σίγουρα θα έχουν οδυνηρές συνέπειες στη ζωή στον Αργολικό κόλπο.
3ον Δεν αναφέρεται τίποτα για άρδευση και ύδρευση της Ερμιονίδας από τα νερά του Ανάβαλου, που είναι πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

Περισσότερα...